Κριθαράκι με ελιές και κάπαρη

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.3 (3 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 2 φλιτζ. κριθαράκι
  • 2 φλιτζ. χυμός ντομάτας
  • 4 φλιτζ. ζωμός λαχανικών ή νερό
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζ. ελιές
  • 1 πιπεριά κομμένη σε φέτες
  • 1 σκόρδο λιωμένο
  • 2 κ.σ. κάπαρη
  • 4 κ.σ. δυόσμος φρέσκος ψιλοκομμένος ή 1 κ.σ. αποξηραμένος
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 2-4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Σε κατσαρόλα σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο και μόλις γυαλίσουν προσθέτουμε τις πιπεριές. ΚαρυκεύουμεΠροσθέτω στο φαγητό υλικά, κυρίως μπαχαρικά ή αρωματικά, για να δώσω πιο πικάντικη γεύση. με πιπέρι και αλάτι. Σοτάρουμε μέχρι να μαραθούνΜαλακώνουμε λαχανικά (χρησιμοποιείται κυρίως για το κρεμμύδι), μαγειρεύοντάς τα ελαφρά, ώστε να βγάλουν τους χυμούς τους, αλλά να μη τσιγαριστούν και πάρουν χρώμα. και προσθέτουμε τη ντομάτα και το ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά..
  2. Μόλις πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C. το φαγητό προσθέτουμε το κριθαράκι, ανακατεύουμε καλά, το αφήνουμε να πάρει 2 λεπτά βράση και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  3. Το αφήνουμε να τραβήξει τα υγρά του για περίπου 1 ώρα. Προσθέτουμε τις ελιές, την κάπαρη και το δυόσμο και σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες

Οι ελιές είναι πολύ χρήσιμες για τη διατροφή μας και δεν είναι τόσο επικίνδυνες σε θερμίδες όπως πιστεύουν μερικοί. 5 μικρές ελιές ή 3 μεγάλες μας δίνουν μόλις 45 θερμίδες. Οι ελιές δρουν ευεργετικά...
Η κάπαρη είναι πολυετής θάμνος και ανθίζει το καλοκαίρι. Φύεται τόσο σε παραθαλάσσια μέρη όσο και σε βουνά. Η καλλιέργεια της είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη στις μεσογειακές χώρες. Τα μικρά μπουμπούκια...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 3794 Εμφανίσεις σήμερα: 1