Κριθαράκι με κιμά

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.3 (4 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 500γρ. κριθαράκι
  • 400γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο ή περασμένο στο multi
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 1 μικρό καρότο περασμένο στο μούλτι
  • 250γρ. χυμός ντομάτας
  • ⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 1 κ.σ. δυόσμος
  • ¼ κ.γ. κανέλα
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 1 κ.γ. κοφτό ζάχαρη
  • 1 κ.γ. κοφτό πάπρικα γλυκιά
  • 1 κ.σ. κοφτή αλάτι
  • πιπέρι
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-5 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Ετοιμάζουμε τον κιμά. ΣοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο, να γυαλίσουν όχι να πάρουν χρώμα, προσθέτουμε τον κιμά και τον “σπάμε”. Όταν πάρει λίγο χρώμα ο κιμάς, προσθέτουμε τη ντομάτα, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, τη ζάχαρη και λίγο νεράκι. Μόλις πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και σιγοβράζουμεΒράσιμο σχεδόν στο σημείο του βρασμού, έτσι ώστε να τρεμουλιάζει σταθερά το υγρό έχουμε στην κατσαρόλα. για 30-40 λεπτά περίπου μέχρι να ψηθεί ο κιμάς και να μείνει με την σάλτσα του χωρίς υγρά.
  2. Προσθέτουμε 1½ λίτρο νερό βραστό. Μόλις πάρει βράση το νερό, προσθέτουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε για 30 δεύτερα. Μόλις πάρει βράση το κριθαράκι, το αφήνουμε για σχεδόν 1 λεπτό. Αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να τραβήξει τα υγρά του. Θα χρειαστεί μισή ώρα με 45 λεπτά να τραβήξει τα υγρά του. Σερβίρουμε αμέσως, πασπαλίζονταςΡίχνω ελαφρά, σε γλυκό ή φαγητό, αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. με λίγο δυόσμο κάθε πιάτο.

Αυτό το ήξερες

Μπορούμε να κρατήσουμε τον κιμά στην κατάψυξη, φτιάχνοντας μικρά επίπεδα πακετάκια πολύ καλά τυλιγμένα με διαφανή μεμβράνη. Όταν θέλουμε να ξεπαγώσουμε τον κιμά, βγάζουμε το πακετάκι από το...
Το κριθαράκι είναι πλούσιο σε σύνθετους υδατάνθρακες. Προσφέρει στον οργανισμό ενέργεια η οποία απελευθερώνεται στο σώμα μας αργά. Περιέχει ελάχιστες ποσότητες λίπους και είναι εύπεπτο. Είναι πλούσιο...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 14753 Εμφανίσεις σήμερα: 2