Φασόλια μαυρομάτικα με μανιτάρια

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

  • 500γρ. φασόλια μαυρομάτικα
  • 400γρ. μανιτάρια λευκά κομμένα σε φέτες
  • 2 ντομάτες ώριμες κομμένες σε ζάρια
  • 6 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 1 φλιτζ. άνηθος ψιλοκομμένος
  • 1 φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι (ο χυμός του)
  • 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 πρέζα πιπέρι καγιέν
  • ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-6 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Βάζουμε τα φασόλια να βράσουν για 5 λεπτά σε κρύο νερό. Σουρώνουμε και βάζουμε σε καθαρό νερό να βράσουν για άλλα 15 λεπτά.
  2. Παράλληλα, σε τηγανάκι ετοιμάζουμε την σύβραση. ΣοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο μισό ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο και μόλις γυαλίσουν προσθέτουμε τα μανιτάρια και το καρότο. Μόλις μαραθούνΜαλακώνουμε λαχανικά (χρησιμοποιείται κυρίως για το κρεμμύδι), μαγειρεύοντάς τα ελαφρά, ώστε να βγάλουν τους χυμούς τους, αλλά να μη τσιγαριστούν και πάρουν  χρώμα. ελαφρά τα μανιτάρια προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, τις ντομάτες (φρέσκες και λιαστές), τον άνηθο και τον μαϊντανό. Προσθέτουμε και 1 ποτήρι νερό και αφήνουμε για 2-3 λεπτά να σιγοβράσουνΒράσιμο σχεδόν στο σημείο του βρασμού, έτσι ώστε να τρεμουλιάζει σταθερά το υγρό έχουμε στην κατσαρόλα..
  3. Βάζουμε τα φασόλια σε πυρέξ και προσθέτουμε τη σύβραση. ΚαρυκεύουμεΠροσθέτω στο φαγητό υλικά, κυρίως μπαχαρικά ή αρωματικά, για να δώσω πιο πικάντικη γεύση. με μπαχαρικά και αλάτι και προσθέτουμε αν χρειάζεται, τόσο ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. λαχανικών ή νερό όσο να σκεπάζει ίσα-ίσα τα φασόλια. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν τα φασόλια (τα μαυρομάτικα θέλουμε λίγο να κρατάνε). Σερβίρουμε ζεστό ή χλιαρό το φαγητό.

Αυτό το ήξερες

Τα μανιτάρια θεωρείται ότι συμβάλλουν στην τόνωση του ανοσοποιητικού και στη μείωση τόσο των επιπέδων της χοληστερίνης όσο και του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου του μαστού και του προστάτη. Αποτελούν,...
Είναι από τα όσπρια που καταναλώνονται λιγότερο. Ωστόσο, έχουν υψηλή διατροφική αξία, καθώς είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και φυλλικό οξύ. Η βιταμίνη Β1 που περιέχουν βοηθά στην καλή...
Οι λιαστές ντομάτες είναι πλούσια πηγή σιδήρου και είναι το παραδοσιακό μέσο για να γευόμαστε, όλη τη χρονιά, το αγαπημένο μας καλοκαιρινό λαχανικό.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 4757 Εμφανίσεις σήμερα: 0