Φασόλια φούρνου με σέσκουλα

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.5 (2 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 500γρ. φασόλια
  • 3 ματσάκια σέσκουλα
  • 3 ντομάτες ώριμες περασμένες στον τρίφτη
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζ. άνηθος ψιλοκομμένος
  • 1 φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία συνταγής

  1. Μουσκεύουμε από βραδύς τα φασόλια σε κρύο νερό. Την επόμενη μέρα τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε με κρύο νερό να βράσουν. Μόλις πάρουν βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και τα σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν αλλά όχι να λιώσουν, ξαφρίζοντας κατά διαστήματα. Όταν μαλακώσουν κατεβάζουμε από τη φωτιά τα στραγγίζουμε αλλά κρατάμε το ζουμί τους. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.
  2. Πλένουμε πολύ καλά και καθαρίζουμε τα σέσκουλα.
  3. Παράλληλα σε άλλη κατσαρόλα σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο μισό ελαιόλαδο το κρεμμύδι (φρέσκο και ξερό) και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τα σέσκουλα ίσα-ίσα να μαραθούν. Προσθέτουμε την ντομάτα, το καρότο τριμμένο, σχεδόν λιωμένο). Αφήνουμε να σιγοβράσουνΒράσιμο σχεδόν στο σημείο του βρασμού, έτσι ώστε να τρεμουλιάζει σταθερά το υγρό έχουμε στην κατσαρόλα. για μερικά λεπτά και καρυκεύουμεΠροσθέτω στο φαγητό υλικά, κυρίως μπαχαρικά ή αρωματικά, για να δώσω πιο πικάντικη γεύση. με αλάτι και πιπέρι.
  4. Αλείφουμε με ελαιόλαδο ένα πυρέξ και προσθέτουμε τα φασόλια, τη σύβραση με τα σέσκουλα και ζουμί από τα φασόλια τόσο όσο να σκεπάζει τα υλικά καλά, αλάτι και πιπέρι. Αν σας αρέσουν τα πικάντικα φαγητά προσθέστε στο πυρέξ 1 μικρή καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη και 1 κουταλιά του γλυκού πάπρικα γλυκιά.
  5. Ψήνουμε στο φούρνο για 50 λεπτά περίπου, μέχρι να απορροφηθούν τα περισσότερα υγρά από το φαγητό. Στο τέλος προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
  6. Σερβίρουμε χλιαρό το φαγητό.

Αυτό το ήξερες

Τα φασόλια προσφέρουν στον οργανισμό μας πρωτεΐνες, άμυλο, φυτικές ίνες, βιταμίνες της ομάδας Β, μαγνήσιο και κάλιο.
Τα σέσκουλα όπως όλα τα σκούρα πράσινα λαχανικά είναι πλούσια σε β-καροτένιο, λουτεΐνη και ζεαξανθίνη τα οποία είναι ισχυρά αντιοξειδωτικά. Τα φύλλα τρώγονται κυρίως βρασμένα.   

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 6601 Εμφανίσεις σήμερα: 2