Φασόλια με μαϊντανό και ντομάτα στο φούρνο

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.5 (2 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 300γρ. φασόλια
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι μαϊντανός (ψιλοκομμένα φύλλα)
  • 2 καρότα τριμμένα
  • 4 ντομάτες ώριμες στον τρίφτη
  • 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
  • 2 πιπεριές κόκκινες κομμένες σε φέτες
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι (ο χυμός του)
  • 1 κ.σ. κοφτή ρίγανη
  • 1 κ.σ. κοφτή πάπρικα κόκκινη γλυκιά
  • 1 κ.γ. μπούκοβο
  • αλάτι
  • πιπέρι
cookmik
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. ΜουλιάζουμεΜαλάκωμα τροφίμων μέσα σε υγρό. τα φασόλια από το προηγούμενο βράδυ αφού πρώτα τα πλύνουμε καλά. Την επόμενη μέρα πετάμε το νερό και βάζουμε σε κατσαρόλα τα φασόλια με κρύο νερό να βράσουν σε δυνατή φωτιά. Το νερό στα φασόλια δεν πρέπει να είναι πολύ, να τα σκεπάζει περίπου 1 δάχτυλο.
  2. Μόλις πάρουν βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. χαμηλώνουμε στο σιγανό.
  3. Όταν μαλακώσουν (ανάλογα με τα φασόλια αλλάζει και η ώρα, αν είναι "βραστερά" ή όχι) αποσύρουμε απο τη φωτιά. Ανακατεύουμε τα φασόλια με τα υπόλοιπα υλικά εκτός απο το χυμό λεμονιού. Μεταφέρουμε σε ταψί και τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσουν τα φασόλια και να μείνουν με το λάδι τους. Την ώρα που σβήνουμε το φούρνο περιχύνουμε τα φασόλια με το χυμό λεμονιού.
  4. Σερβίρουμε ζεστά.

Αυτό το ήξερες

Τα φασόλια προσφέρουν στον οργανισμό μας πρωτεΐνες, άμυλο, φυτικές ίνες, βιταμίνες της ομάδας Β, μαγνήσιο και κάλιο.
Οι ντομάτες είναι πλούσιες σε λυκοπένιο, γνωστό αντιοξειδωτικό με αντικαρκινική δράση. Επιπλέον περιέχουν βιταμίνη C, βιταμίνη E και βιταμίνες του συμπλέγματος B, φολικό οξύ και φλαβονοειδείς ουσίες...
Μην ξεχνάτε ότι τα όσπρια θα πρέπει να συνδυάζονται με τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C (όπως πιπεριά πράσινη, ντομάτα, πορτοκάλι) Β-καροτένιο (όπως καρότο) και μηλικό οξύ (όπως πράσινα μήλα, αχλάδια,...
Ο μαϊντανός χρησιμοποιήθηκε απο τους αρχαίους πρώτα σαν φάρμακο. Οι ιδιότητες του πολυάριθμες: είναι πλούσιος σε κάλιο, βιταμίνες Α και C, Κ και Β-12 καθώς και σε βήτα- καροτένιο. Επιπλέον, είναι μια...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 3078 Εμφανίσεις σήμερα: 1