Ελαιόλαδο με τζίντζερ

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 500ml ελαιόλαδο παρθένο
  • 100γρ. τζίντζερ τριμμένο
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 500ml

Διαδικασία συνταγής

πρώτος τρόπος

  1. Βάζουμε σε μπουκάλι ή βαζάκι το τριμμένο τζίντζερΚυκλοφορεί σαν μπαχαρικό σε σκόνη αλλά και φρέσκο. Φρέσκο διατηρειται 2-3 εβδομάδες στο ψυγείο. Έχει γεύση φρουτώδη αρωματική και καυτερή.. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
  2. Φυλάμε το μπουκάλι σε σκιερό και δροσερό μέρος για 15-20 ημέρες.
  3. Έπειτα, είναι έτοιμο για χρήση.

δεύτερος τρόπος

  1. Ζεσταίνουμε το τριμμένο τζίντζερ σε ⅓ φλιτζάνι ελαιόλαδο.
  2. Περνάμε το ελαιόλαδο από τουλπάνι ή τούλι όσο είναι ακόμα ζεστό και το ρίχνουμε στο μπουκάλι ή στο βαζάκι που θα χρησιμοποιήσουμε.
  3. Στη συνέχεια συμπληρώνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο ανακατεύουμε και είναι έτοιμο για χρήση.
  4. Το λάδι αυτό μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και στα φαγητά σας και σαν λάδι εντριβής σε σημεία που υποφέρουν από ρευματισμούς ή σε απλές κράμπες, καθώς διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος.

Αυτό το ήξερες

Το τζίντζερ έχει ένα μακροσκελή κατάλογο θεραπευτικών ιδιοτήτων. Παραδοσιακά έχει τη φήμη ότι καταστέλλει τη ναυτία στην εγκυμοσύνη. Ακόμη, προάγει την πέψη της πρωτεϊνης χάρη σε ένα ένζυμό του που...
Το τζίντζερ ή πιπερόριζα έχει προέλευση από την Νότια και Κεντρική Ασία, αλλά πλέον καλλιεργείται και στη νότια αμερική, την Αυστραλία, και την Νιγηρία. Λέγεται πως ο Κομφούκιος χρησιμοποιούσε πολύ...

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Το ελαιόλαδο που θα χρησιμοποιήσουμε πρέπει να είναι καλής ποιότητας και χαμηλής οξύτητας. Τα μπουκάλια που θα χρησιμοποιηθούν για την αποθήκευση του ελαιολάδου πρέπει να είναι καθαρά και στεγνά. Στεγνά πρέπει να είναι και τα κλωνάρια δενδρολίβανου. Τα μπουκάλια με το ελαιόλαδο δεν πρέπει να μένουν εκτεθειμένα στον ήλιο, αλλά να φυλάγονται σε σκοτεινό και δροσερό σημείο.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 4064 Εμφανίσεις σήμερα: 3