Ελαιόλαδο με μυρωδικά

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 1 λίτρο ελαιόλαδο παρθένο
  • 2 κλαδάκια ρίγανη φρέσκια
  • 2 κλαδάκια βασιλικόΑρωματικό φυτό. Τρώγεται κυρίως ωμός για να μην χάνει τη γεύση του. Χρησιμοποιείται πολύ στη Μεσογειακή διατροφή. Υπάρχει στο εμπόριο και αποξηραμένος. φρέσκο
  • 1 κ.σ. δυόσμο ξερό
  • 6 κόκκους μαύρο πιπέρι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 1 λίτρο

Διαδικασία συνταγής

  1. Βάζουμε σε μπουκάλι ή βαζάκι τα μυρωδικά και το πιπέρι και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
  2. Φυλάμε το μπουκάλι σε σκιερό και δροσερό μέρος για 15-20 ημέρες.
  3. Έπειτα, είναι έτοιμο για χρήση.

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Το ελαιόλαδο που θα χρησιμοποιήσουμε πρέπει να είναι καλής ποιότητας και χαμηλής οξύτητας. Τα μπουκάλια που θα χρησιμοποιηθούν για την αποθήκευση του ελαιολάδου πρέπει να είναι καθαρά και στεγνά. Τα μπουκάλια με το ελαιόλαδο δεν πρέπει να μένουν εκτεθειμένα στον ήλιο, αλλά να φυλάσσονται σε σκοτεινό και δροσερό σημείο.
Όταν αρχίσουμε να χρησιμοποιούμε το ελαιόλαδο, αφαιρούμε τα μυρωδικά. Το ελαιόλαδο αυτό είναι κατάλληλο για προδόρπισμα και για σαλάτες.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 3109 Εμφανίσεις σήμερα: 1