Καυτερό ελαιόλαδο

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 500ml ελαιόλαδο παρθένο
  • 4 πιπεριές καυτερές τσίλι1) Πιπεριές καυτερές. Κυκλοφορούν καρποί φρέσκιοι και αποξηραμένοι, χτυπημένοι και αλεσμένοι. Οι καρποί μπορεί να έχουν κόκκινο, πράσινο αλλά και κίτρινο χρώμα. Το τσίλι ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος και έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες, αλλά αν έχετε πληγές στο φάρυγγα στο γαστρεντερικό πεδίο ή στον οισοφάγο μην τις χρησιμοποιείτε. Όσο μικρότερο είναι το τσίλι τόσο πιο καυτερό είναι. Τα αποξηραμένα καίνε περισσότερο από τα φρέσκα. 2) Η σκόνη κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο και είναι μπαχαρικό με βάση την καυτερή πιπεριά. 3) Σάλτσα πολύ καυτερή. ή τσούσκες
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 500ml

Διαδικασία συνταγής

Πρώτος τρόπος

  1. Βάζουμε σε μπουκάλι ή βαζάκι τις δύο πιπερίτσες ολόκληρες και 2 αλεσμένες. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
  2. Φυλάμε το μπουκάλι σε σκιερό και δροσερό μέρος για 15-20 ημέρες.
  3. Έπειτα είναι έτοιμο για χρήση.

Δεύτερος τρόπος

  1. Αλέθουμε και τα τέσσερα πιπεράκια και τα ζεσταίνουμε σε ⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο.
  2. Περνάμε το ελαιόλαδο από τουλπάνι ή τούλι, όσο είναι ακόμα ζεστό και το ρίχνουμε στο μπουκάλι ή στο βαζάκι που θα χρησιμοποιήσουμε.
  3. Στη συνέχεια συμπληρώνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και είναι έτοιμο για χρήση.

Αυτό το ήξερες

Το τσίλι έχει προέλευση από την κεντρική και νότια Αμερική, αλλά στις μέρες μας καλλιεργείται σχεδόν παντού. Η χρήση του ήταν διαδεδομένη στους Ινδιάνους, κυρίως για φαρμακευτική χρήση. Υπάρχουν πάρα...
Το αποξηραμένο τσίλι είναι περισσότερο καυτερό από το φρέσκο. Επίσης, όσο πιο μικρό είναι ένα πιπεράκι τσίλι σε μέγεθος, τόσο πιο καυτερό είναι. Τo αποξηραμένο τσίλι πρέπει να αποθηκεύεται σε ξηρό...
Το τσίλι ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος και έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες. Απαγορεύεται η κατανάλωση τσίλι αν έχετε ανοικτές πληγές στην περιοχή του φάρυγγα ή στο γαστροεντερικό πεδίο. Καίνε...

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Το ελαιόλαδο που θα χρησιμοποιήσουμε πρέπει να είναι καλής ποιότητας και χαμηλής οξύτητας. Τα μπουκάλια που θα χρησιμοποιηθούν για την αποθήκευση του ελαιολάδου πρέπει να είναι καθαρά και στεγνά. Στεγνά πρέπει να είναι και τα κλωνάρια δενδρολίβανου. Τα μπουκάλια με το ελαιόλαδο δεν πρέπει να μένουν εκτεθειμένα στον ήλιο, αλλά να φυλάγονται σε σκοτεινό και δροσερό σημείο.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 8167 Εμφανίσεις σήμερα: 5