Τηγανιά με λουκάνικα, μπριζόλα χοιρινή και λάιμ

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (2 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 μπριζόλα χοιρινή
  • 2 λουκάνικα χωριάτικα
  • 1 λουκάνικο τζουμαγιάς
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 λάιμ (ο χυμός και το ξύσμα του)
  • 1 λάιμ κομμένο στα 8
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ⅓ κ.γ. κάρυ
  • ⅓ κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • ½ κ.γ. πιπέρι
  • 3 κόκκους μπαχάρι
  • 1 κλαδάκι θυμάριΑρωματικό φυτό με ισχυρό άρωμα. Το θυμάρι ταιριάζει τόσο με κρέατα όσο και με λαχανικά.
  • αλάτι
Pygmalion
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 - 6 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Κόβουμε την μπριζόλα σε μικρά κομματάκια. ΣοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόδαδο τη μπριζόλα και μόλις πάρει λίγο χρώμα προσθέτουμε τα λουκάνικα κομμένα σε παχιές ροδέλες.
  2. Μόλις πάρουν χρώμα και τα λουκάνικα προσθέτουμε το σκόρδο, το ξύσμαΤο εξωτερικό μέρος της φλούδας των εσπεριδοειδών το οποίο χρησιμοποιούμε για να αρωματίσουμε γλυκά ή φαγητά. Με τρίφτη στο ψιλό σημείο ξύνουμε το φρούτο (π.χ. πορτοκάλι) και παίρνουμε το ξύσμα του. λάιμ, τα μπαχαρικά και σβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνοντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. με το κρασί και το χυμό λάιμ.
  3. Μόλις πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C., χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε για 20 με 30 λεπτά μέχρι να μείνει η τηγανιά μας με το λάδι της.
  4. Σερβίρουμε με κομμάτια γλυκολέμονου ενδιάμεσα.

Αυτό το ήξερες

Το χοιρινό κρέας είναι η σημαντικότερη πηγή βιταμίνης B1 ή θειαμίνης, που είναι απαραίτητη για την παραγωγή ενέργειας και την καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος.
Παλαιότερα, τα λουκάνικα φτιάχνονταν την περίοδο των Χριστουγέννων. Την παραμονή των Χριστουγέννων ή ανήμερα έσφαζαν τα γουρούνια, τα ξεψάχνιζαν και έψηναν το χοιρινό κρέας για το Χριστουγεννιάτικο...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 5221 Εμφανίσεις σήμερα: 3