Βούτυρο με τζίντζερ και μοσχοκάρυδο

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 250γρ. βούτυρο
  • 1 κ.γ. τζίντζερΚυκλοφορεί σαν μπαχαρικό σε σκόνη αλλά και φρέσκο. Φρέσκο διατηρείται 2-3 εβδομάδες στο ψυγείο. Έχει γεύση φρουτώδη αρωματική και καυτερή. σε σκόνη
  • ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο σε σκόνη
  • ½ κ.γ. πιπέρι σκόνη
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 250γραμ.

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Αφήνουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 1 ώρα να μαλακώσει.
  2. Ανακατεύουμε με σπάτουλα ή με τα χέρια φορώντας γάντια το βούτυρο με τα μπαχαρικά, ώστε να γίνουν ένα μείγμα.
  3. Βάζουμε το βούτυρο σε διάφανη μεμβράνη, τυλίγουμε σε ρολό και κλείνουμε την μεμβράνη στις άκρες, δημιουργώντας σχήμα καραμέλας. Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει καλά και όταν θέλουμε να προσθέσουμε σε φαγητό κόβουμε σε λεπτές φέτες.
  4. Το υπόλοιπο διατηρείται στο ψυγείο για αρκετό καιρό.

Αυτό το ήξερες

Το τζίντζερ έχει ένα μακροσκελή κατάλογο θεραπευτικών ιδιοτήτων. Παραδοσιακά έχει τη φήμη ότι καταστέλλει τη ναυτία στην εγκυμοσύνη. Ακόμη, προάγει την πέψη της πρωτεϊνης χάρη σε ένα ένζυμό του που...

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Αυτό το αρωματικό βούτυρο μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε στο σερβίρισμα μιας βελουτέ σούπας λαχανικών ή να το αλείψουμε σε ψωμάκια ή φρυγανίτσες και να τα προσφέρουμε σαν καλωσόρισμα στους καλεσμένους μας.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 3370 Εμφανίσεις σήμερα: 0