Σάλτσα μορνέι

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

  • 80γρ. βούτυρο
  • 110γρ. αλεύρι
  • 1 λίτρο γάλα
  • ½ φλιτζ. τριμμένο τυρί (κεφαλοτύριΤο κεφαλοτύρι παρασκευάζεται από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα ή μείγμα αυτών. Θεωρείται το παλαιότερο σκληρό τυρί στην Ελλάδα., γραβιέρα ή παρμεζάνα)
  • 1 αυγό
  • 1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 1 μεγάλο ταψί

Διαδικασία συνταγής

  1. Ζεσταίνουμε το γάλα να είναι χλιαρό. Σε κατσαρόλα κάνουμε ένα ρουΜείγμα από βούτυρο και αλεύρι, το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δέσουμε ή να συμπυκνώσουμε σάλτσες ή σούπες. Τα ρου χωρίζονται σε άσπρο, ξανθό και σκούρο, ανάλογα με το πόσο χρώμα αφήνουμε να πάρει το αλεύρι.. Βάζουμε το βούτυρο να λιώσει, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε.
  2. Μόλις το βούτυρο με το αλεύρι γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα, προσθέτουμε το γάλα και περιμένουμε να βράσειΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C..
  3. Ανακατεύουμε διαρκώς και δυνατά με σύρμα. Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
  4. Προσθέτουμε το αυγό, το τριμμένο τυρί, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και το πιπέρι.
  5. Ανακατεύουμε και η σάλτσα μας είναι έτοιμη.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 4857 Εμφανίσεις σήμερα: 1