Ταλιατέλες ραγού με βασιλικό

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.6 (5 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 500γρ. ταλιατέλες
  • 2 φλιτζ. φυλλα φρέσκου βασιλικού
  • 200 γρ. χοιρινό λουκάνικο
  • 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 30 γρ. σέλινο
  • ½ καρότο τριμμένο ή κομμένο σε κύβους
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
  • 1 λίτρο σάλτσα ντομάτας απο φρέσκες ντομάτες
  • 1 ποτήρι κρασί ροζέ ή κόκκινο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 4 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
cookmik
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-5 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Καθαρίζουμε το λουκάνικο εξωτερικά και το κόβουμε σε πολύ μικρά κομματάκια. Το ανακατεύουμε σε μπολ μαζί με τον κιμά.
  2. Σε κατσαρόλα σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σέλινο, το καρότο. Προσθέτουμε το λουκάνικο και τον κιμά. Μόλις σπάσουμε τον κιμά και πάρει χρώμα, σβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνωντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. με το κρασί.
  3. Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, 1 ποτήρι ζεστό νερό ή ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά., το φύλλο δάφνης, το αλάτι και το πιπέρι. Μόλις πάρουν βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. χαμηλώνουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να μείνει με τη σάλτσα του. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο επιπλέον ζεστό νερό κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος. Θα χρειαστεί περίπου 1 ώρα και 1 τέταρτο βράσιμο.
  4. Προς το τέλος του μαγειρέματος του κρέατος, βάζουμε σε κατσαρόλα νερό να βράσει και μόλις πάρει βράση προσθέτουμε αλάτι και τις ταλιατέλες. Βγάζουμε στον αναγραφόμενο πάνω στο πακέτο χρόνο βρασίματος. Βγάζουμε τις ταλιατέλες απο τη κατσαρόλα και τις προσθέτουμε στο ραγούΤρόπος μαγειρέματος. Μαγειρεύουμε κρέας με λαχανικά σε κατσαρόλα.. Ανακατεύουμε και μοιράζουμε σε πιάτα. Σερβίρουμε με φρέσκα φύλλα βασιλικού από πάνω.

Αυτό το ήξερες

Η πρώτη γραπτή αναφορά στο βράσιμο ζυμαρικών είναι καταγεγραμμένη στα αραμαϊκά. Επίσης, στην Κίνα το 5000π.Χ. τα noodles ήταν ήδη γνωστά! Ωστόσο, πολλές είναι οι θεωρίες για την καταγωγή των...
Ο κιμάς μπορεί να μείνει στη συντήρηση του ψυγείου μόνο 1 μέρα και πρέπει να φυλάσσεται σε γυάλινο ή ανοξείδωτο μπολ.
Παλαιότερα, τα λουκάνικα φτιάχνονταν την περίοδο των Χριστουγέννων. Την παραμονή των Χριστουγέννων ή ανήμερα έσφαζαν τα γουρούνια, τα ξεψάχνιζαν και έψηναν το χοιρινό κρέας για το Χριστουγεννιάτικο...
Ο βασιλικός είναι καλλωπιστικό φυτό με καταγωγή από το Ιράν και την Ινδία. Τα φύλλα του χρησιμοποιούνται φρέσκα ή αποξηραμένα ως καρύκευμα ή αφέψημα, ενώ το αιθέριο έλαιο που περιέχουν...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 2493 Εμφανίσεις σήμερα: 2