Σπαγγέτι με κιμά και σπανάκι

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

για τα ζυμαρικά

  • 500γρ. σπαγγέτι
  • 5 λίτρα [qtip:ζωμόςΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. ή νερό
  • αλάτι

για τον κιμά

  • 500γρ. σπανάκι κατεψυγμένο ή φρέσκο μπλανσαρισμένοΣε κοχλάζων νερό βυθίζω το υλικό που χρειάζεται μπλανσάρισμα για 1 λεπτό (ή περισσότερο ανάλογα με το τι μπλανσάρω). Ειδικά για τα λαχανικά, αμέσως μετά το βραστό νερό τα βάζουμε σε παγωμένο ή τρεχούμενο νερό ώστε να διατηρήσουν τη ζωηράδα τους.
  • 500γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 1 κρεμμύδι πολτοποιημένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 1 κ.γ. μπούκοβο
  • 500γρ. ντομάτα κονκασέ1)Τρόπος κοπής λαχανικών, ψιλοκομμένα σε κύβους. 2) Το αποφλοιωμένο ντοματάκι ψιλοκομμένο κατά αυτόν τον τρόπο κοπής, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο.
  • 1 κ.γ. ντοματοπελτές
  • ⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζ. κρασί λευκό
  • ⅓ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
cookmik
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-5 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Σε κατσαρόλα σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το καρότο, το σκόρδο και τον κιμά. Μόλις σπάσουμε τον κιμά και πάρει λίγο χρώμα σβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνωντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. με το κρασί.
  2. Προσθέτουμε το σπανάκι τις ντομάτες, τον πελτέ, το μοσχοκάρυδο, το μπούκοβο, το αλάτι και το πιπέρι. Μόλις πάρουν βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C. χαμηλώνουμε και σιγοβράζουμεΒράσιμο σχεδόν στο σημείο του βρασμού, έτσι ώστε να τρεμουλιάζει σταθερά το υγρό έχουμε στην κατσαρόλα. μέχρι να μαλακώσει ο κιμάς και να μείνει με τη σάλτσα του. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.

Αυτό το ήξερες

Η πρώτη γραπτή αναφορά στο βράσιμο ζυμαρικών είναι καταγεγραμμένη στα αραμαϊκά. Επίσης, στην Κίνα το 5000π.Χ. τα noodles ήταν ήδη γνωστά! Ωστόσο, πολλές είναι οι θεωρίες για την καταγωγή των...
Το σπανάκι είναι πλούσια πηγή φυλλικού οξέος, μαγνήσιου, σιδήρου και βιταμινών Α και Κ. Τα αντιοξειδωτικά του προφυλάσσουν την καρδιά και τα μάτια, ενώ η βιταμίνη Κ συμβάλλει στην ενδυνάμωση των...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 2384 Εμφανίσεις σήμερα: 0