Νιόκι αλ ραγού (gnocchi al ragu)

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

για τα νιόκι

  • 500γρ. πατάτες
  • 2 λίτρα νερό
  • 500γρ. αλάτι χοντρό
  • 100γρ. αλεύρι τύπου "00" (για πίτσα)

για το ραγού

  • 200γρ. χοιρινό λουκάνικο
  • 300γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
  • 30γρ. σέλινο
  • ½ καρότο τριμμένο ή κομμένο σε κύβους
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 700ml σάλτσα ντομάτας από φρέσκες ντομάτες
  • 1 ποτήρι κρασί ροζέ ή κόκκινο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 4 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • παρμεζάνα για το σερβίρισμα
cookefi
Ποσότητα: 4 άτομα
Ευρώπη (Ιταλία)

Διαδικασία συνταγής

  1. Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες. Βάζουμε σε κατσαρόλα τα 2 λίτρα νερό και το αλάτι και μόλις πάρουν βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. και λιώσει το αλάτι, προσθέτουμε τις πατάτες. Με αυτόν τον τρόπο δεν χάνει καθόλου τη γεύση της η πατάτα και δεν αφήνει στο νερό τα θρεπτικά συστατικά της. Τις βράζουμε για περίπου 30 λεπτά.
  2. Ετοιμάζουμε παράλληλα το ραγού. Σε κατσαρόλα σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σέλινο, το καρότο. Προσθέτουμε το λουκάνικο και τον κιμά. Μόλις σπάσουμε τον κιμά και πάρει χρώμα, σβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνωντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. με το κρασί. Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, 1 ποτήρι ζεστό νερό ή ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά., το φύλλο δάφνης, το αλάτι και το πιπέρι. Μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνουμε και σιγοβράζουμεΒράσιμο σχεδόν στο σημείο του βρασμού, έτσι ώστε να τρεμουλιάζει σταθερά το υγρό έχουμε στην κατσαρόλα. μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να μείνει με τη σάλτσα του. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο επιπλέον ζεστό νερό κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος. Θα χρειαστεί περίπου 1 ώρα και 1 τέταρτο βράσιμο.
  3. Καθαρίζουμε τις πατάτες από τη φλούδα και τις τρίβουμε. Προσθέτουμε λίγο αλεύρι και ζυμώνουμε. Δε δουλεύουμε πολύ ώρα τη ζύμη. Σε αλευρωμένη επιφάνεια δίνουμε στη ζύμη σχήμα μπαστουνιού με πάχος περίπου ενός δάχτυλου. Κόβουμε τα νιόκι σε μέγεθος περίπου 2 εκατοστά. Τα πασπαλίζουμεΡίχνω ελαφρά, σε γλυκό ή φαγητό, αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. από πάνω με αλεύρι.
  4. Προς το τέλος του μαγειρέματος του ραγού, βάζουμε σε κατσαρόλα νερό να βράσει και μόλις πάρει βράση, προσθέτουμε αλάτι και τα νιόκι. Αφού ανέβουνε στην επιφάνεια της κατσαρόλας, βγάζουμε τα νιόκι και τα προσθέτουμε στο ραγού. Ανακατεύουμε και μοιράζουμε σε πιάτα. Σερβίρουμε, τρίβοντας αρκετή παρμεζάνα από πάνω.
Ιταλία
Ευρώπη

Αυτό το ήξερες

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του world pasta organization, οι Ιταλοί καταναλώνουν 26 κιλά ζυμαρικά κατά κεφαλήν ετησίως, ακολουθουν οι Τυνήσιοι και η Βενεζουέλα και τέταρτοι οι Έλληνες.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 3487 Εμφανίσεις σήμερα: 3