Κρεμμυδοκεφτέδες

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.5 (2 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 2 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσκα (περίπου ½ κιλό)
  • 3-4 αυγά
  • ½ φλιτζ. άνηθος ψιλοκομμένος
  • 2 φέτες ψωμιού (ψίχα μόνο)
  • λίγο αλεύρι
  • 1 κ.γ. σόδα φαγητού
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-6 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Ψιλοκόβουμε και ζεματίζουμεΣύντομο βούτηγμα τροφίμου σε κοχλάζων νερό, ώστε να ξεφλουδίσει ή να φύγει το αλάτι του ή να μαλακώσει. τα κρεμμυδάκια σε κατσαρόλα για 1-2 λεπτά, ίσα-ίσα να μαραθούν λιγάκι.
  2. Τα αφαιρούμε, τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και στη συνέχεια κάνουμε το μείγμα μας.
  3. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε όλα τα υλικά μας εκτός από το αλεύρι.
  4. Ανακατεύουμε καλά να γίνει χυλός και προσθέτουμε λίγο-λίγο αλεύρι μέχρι να πήξει λίγο, τόσο ώστε να πέφτει μαζικά το μείγμα μας από το κουτάλι.
  5. Σε ένα τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει.
  6. Με ένα κουτάλι παίρνουμε μείγμα από το μπολ και τοποθετούμε στο τηγάνι.
  7. ΤηγανίζουμεΤο απλό τηγάνισμα σημαίνει ότι μαγειρεύω κάτι σε ρηχό τηγάνι, με λίγο λίπος. Το βαθύ τηγάνισμα σημαίνει ότι τα τρόφιμα βυθίζονται στο λάδι. Τηγάνισμα σε γουόκ , είναι η τεχνική τηγανίσματος των Κινέζων, οπου τα τρόφιμα είναι πολύ λεπτά κομμένα και σε λίγο καυτό λάδι τηγανίζονται ενώ ανακατεύονται διαρκώς. σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσουνΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό, μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο. και από τις δύο πλευρές.
  8. Σερβίρουμε με ντιπ γιαουρτιού με σκόρδο.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 4801 Εμφανίσεις σήμερα: 2