Το κολοκύθι είναι καλή πηγή μαγγανίου και βιταμίνης C. Είναι επίσης πηγή βιταμίνης Α, ασβεστείου, καλίου, φωσφόρου, φυτικών ινών, φυλλικού οξέους και αντιοξειδωτικών ουσιών. Υπάρχουν μελέτες που...
Κολοκυθοκεφτέδες νηστίσιμοι
Υλικά συνταγής
- 4 κολοκύθια
- 1 κρεμμύδι
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 φλιτζ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζ. άνηθο ψιλοκομμένο
- λίγο δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
- 3-4 κουταλιές της σούπας αλεύρι
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερΣκόνη που κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο και βοηθάει στη διόγκωση (να φουσκώσουν) κέικ, τηγανίτες και άλλα γλυκίσματα.
- αλάτι
- πιπέρι
- λάδι για το τηγάνισμα
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-6 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Πλένουμε καλά τα κολοκύθια, τα τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη, τα αλατίζουμε ελαφρώς και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι «πιέζοντάς» τα, για να βγάλουν τα υγρά τους. Τα αφήνουμε για περίπου 20 λεπτά, έως ότου ετοιμάσουμε τα υπόλοιπα υλικά.
- Βάζουμε σε μπολ τα μυρωδικά, το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, αλάτι, πιπέρι, το αλεύρι και το μπέικιν. Ζυμώνουμε καλά το μείγμα. Θα πρέπει το μείγμα μας να είναι ένας αραιός χυλός, ώστε οι κολοκυθοκεφτέδες μας να είναι τραγανοί από έξω και ζουμεροί από μέσα.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τηγανίζουμεΤο απλό τηγάνισμα σημαίνει ότι μαγειρεύω κάτι σε ρηχό τηγάνι, με λίγο λίπος. Το βαθύ τηγάνισμα σημαίνει ότι τα τρόφιμα βυθίζονται στο λάδι. Τηγάνισμα σε γουόκ , είναι η τεχνική τηγανίσματος των Κινέζων, οπου τα τρόφιμα είναι πολύ λεπτά κομμένα και σε λίγο καυτό λάδι τηγανίζονται ενώ ανακατεύονται διαρκώς. σε μέτρια θερμοκρασία, βάζοντας κουταλιά κουταλιά από το μείγμα στο τηγάνι. Τους αφήνουμε να στραγγίσουν σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε ζεστούς ή κρύους.
Αυτό το ήξερες
Για να ελέγξουμε αν τα κολοκύθια είναι φρέσκα, τρίβουμε ελαφρώς το χέρι μας στη σάρκα τους. Αν μας «τσιμπάνε» είναι φρέσκα.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 27911
Εμφανίσεις σήμερα: 5
Νέο σχόλιο