Σπανάκι με πορτοκάλι και κρέμα βαλσάμικου

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 σαλατιέρα σπανάκι (αφού το καθαρίσουμε)
  • 2 πορτοκάλια
  • 6 κ.σ. ηλιόσποροι
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού
  • 4 ντοματίνια σέρι
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Κόβουμε το σπανάκι σε μεγάλα κομμάτια αφού το καθαρίσουμε. Καθαρίζουμε τα πορτοκάλια, τα χωρίζουμε σε φέτες και κόβουμε κάθε φέτα σε τρία κομμάτια.
  2. Προσθέτουμε στο σπανάκι την κρέμα βαλσαμικού, το ελαιόλαδο, τους ηλιόσπορους, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  3. Έπειτα προσθέτουμε τα ντοματίνια και τα κομμάτια πορτοκαλιού και ανακατεύουμε ελαφρά. Σερβίρουμε αμέσως.

Αυτό το ήξερες

Το πορτοκάλι είναι ταυτισμένο με τη βιταμίνη C, ωστόσο περιέχει πλήθος ουσιών με αντιοξειδωτικές δράσεις. Έχει αποδειχθεί ότι το πορτοκάλι προστατεύει από την υπέρταση και τη χοληστερίνη, τονώνει το...
Το σπανάκι είναι πλούσια πηγή φυλλικού οξέος, μαγνήσιου, σιδήρου και βιταμινών Α και Κ. Τα αντιοξειδωτικά του προφυλάσσουν την καρδιά και τα μάτια, ενώ η βιταμίνη Κ συμβάλλει στην ενδυνάμωση των...
Οι ηλιόσποροι είναι ένας από τους ξηρούς καρπούς που καλό είναι να εντάξουμε στην καθημερινή μας διατροφή. Οι ηλιόσποροι αποτελούν τέλεια πηγή βιταμίνης Ε και σεληνίου. Έχουν αντιφλεγμονώδεις...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 2471 Εμφανίσεις σήμερα: 0