Πράσινη σαλάτα με καρύδια και κρέμα βαλσαμικού φράουλα

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 1 μεγάλη ρίζα μαρούλι
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 5-6 φύλλα δυόσμος ή βασιλικός ψιλοκομμένος
  • 10 τοματίνια
  • 1 φλιτζ. καρύδια ψιλοκομμένα

Για τη βινεγκρέτ(Dressing) Σάλτσα που xρησιμοποιούμε στις σαλάτες και γίνεται κυρίως με λάδι και ξύδι.

  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού με φράουλα
  • αλάτι
  • πιπέρι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 3-4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Πλένουμε πολύ καλά το μαρούλι. Κόβουμε το μαρούλι σε μπολ και προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα τοματίνια, το δυόσμο και τα καρύδια.
  2. Ετοιμάζουμε τη βινεγκρέτ
  3. Χτυπάμε μαζί τα υλικά, περιχύνουμε τη σαλάτα και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες

Τα καρύδια είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, μέταλλα και βιταμίνες, όπως η βιταμίνη Ε. Έχουν έντονη αντιοξειδωτική δράση και περιέχουν υψηλές ποσότητες ω3-λιπαρών οξέων. Η κατανάλωσή τους μειώνει την...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 1627 Εμφανίσεις σήμερα: 0