Παστιτσάδα

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (3 ψήφοι)

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό μοσχάρι (νουά, ποντίκι, χτένι από σπάλα, ελιά)
  • 1 πακέτο μακαρόνια Νο1
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 ποτ. κρασιού λευκό κρασί
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 2 ποτήρια νερό περίπου
  • 1 κοφτό κ.γ. ζάχαρη
  • 2 γαρύφαλλα
  • ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 2 κ.σ./μερίδα μανούρι Κέρκυρας τριμμένο (ή παρμεζάνα) για το σερβίρισμα
  • αλάτι
  • πιπέρι
Ιόνια νησιά (Κέρκυρα)

Διαδικασία συνταγής

  1. Κόβουμε το κρέας σε μερίδες (ή ζητάμε από τον κρεοπώλη μας να το κόψει) και το πλένουμε με κρύο νερό.
  2. Το στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί.
  3. Σε κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά βάζουμε ελαιόλαδο να ζεσταθεί.
  4. Σοτάρουμε από όλες τις πλευρές τα κομμάτια του κρέατος.
  5. Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. άλλα 3 λεπτά.
  6. ΣβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνωντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. με το κρασί μας και προσθέτουμε το σκόρδο, το γαρύφαλλο, το μοσχοκάρυδο και τη ζάχαρη.
  7. Διαλύουμε τον πελτέ σε νερό και τον προσθέτουμε.
  8. Μόλις πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C., χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμεΒράσιμο στο σημείο σχεδόν του βρασμού, έτσι ώστε να τρεμουλιάζει σταθερά το υγρό μας. για 1½ με 2 ώρες μέχρι να γίνει το κρέας.
  9. Το αλάτι το βάζουμε προς το τέλος του μαγειρέματος.
  10. Ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό (ζεστό).
  11. Βράζουμε τα μακαρόνια, τα στραγγίζουμε και τα ανακατεύουμε με το κρέας και τη σάλτσα του.
  12. Σερβίρουμε με το κερκυραϊκό μανούριΤυρί από τυρόγαλα. Παρασκευάζεται κυρίως στην κεντρική και δυτική Μακεδονία. Είναι επιτραπέζιο τυρί και τρώγεται φρέσκο. Αν παλαιωθεί είναι κατάλληλο για μακαρονάδες..

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 8415 Εμφανίσεις σήμερα: 8