Σούπα φάβα

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.8 (4 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

για τη σούπα

  • 500γρ. φάβα
  • 3 κρεμμύδια
  • 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

για το σερβίρισμα

  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • ½ φλιτζ. μαϊντανός (ψιλοκομμένα φύλλα)
  • αλάτι
  • 2 κ.σ. ξύδι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 6-8 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Ξεπλένουμε πολύ καλά την φάβα τρίβοντας την καλά. Σε κατσαρόλα βάζουμε τη φάβα με κρύο νερό να την σκεπάζει περίπου 3-4 δάχτυλα και προσθέτουμε τα κρεμμύδια κομμένα σε μεγάλα κομμάτια.
  2. Βράζουμε μέχρι να μαλακώσει η φάβα, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και την κάνουμε κρέμα με τη βοήθεια ενός ραβδομίξερ ή περνώντας την λίγη-λίγη από μούλτι.
  3. Προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο μέσα στη σούπα και ανακατεύουμε.
  4. Παίρνουμε τις φέτες κρεμμυδιού και τις τρίβουμε με αλάτι και ξύδι. Ανακατεύουμε με τον μαϊντανό.
  5. Σερβίρουμε βάζοντας σούπα, στο κέντρο κρεμμύδι με μαϊντανό και περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο.

Αυτό το ήξερες

Η φάβα παράγεται από το βράσιμο των αλεσμένων σπόρων του φυτού λαθούρι, που είναι ένα είδος κουκιών. Το λαθούρι απαντάται στις νότιες Κυκλάδες και κυρίως στη Σαντορίνη. Η φάβα, όπως και τα κουκιά σε...
Η φάβα αποτελεί μια καλή πηγή πρωτεϊνών και φυτικών ινών, ενώ ταυτόχρονα συμβάλει στη μείωση της χοληστερόλης, βοηθά στην καλή λειτουργία του εντέρου και στη διατήρηση των επιπέδων του σακχάρου....
Η γνωστή σε όλους μας φράση ξεκίνησε να λέγεται καθώς στα περισσότερα μέρη της Ελλάδας όταν φτιάχνουν φάβα κάνουν έναν λάκο στη μέση του πιάτου και βάζουν το ελαιόλαδο, αλλά και γιατί η φάβα έχει την...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 8417 Εμφανίσεις σήμερα: 3