Σούπα φάβα με προσούτο

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

  • 500γρ. φάβα
  • 2 καρότα
  • 6-8 φέτες προσούτο
  • 3 κρεμμύδια
  • 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζ. φύλλα μαϊντανού ψιλοκομμένα
  • 2 κ.σ. ξύδι
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 6-8 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Ξεπλένουμε πολύ καλά την φάβα με τρεχούμενο νερό τρίβοντας την καλά. Σε κατσαρόλα, βάζουμε τη φάβα με κρύο νερό να την σκεπάζει περίπου 3 δάχτυλα και προσθέτουμε τα 2 κρεμμύδια και τα καρότα κομμένα σε φέτες.
  2. ΒράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. μέχρι να μαλακώσει η φάβα, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και την κάνουμε κρέμα με τη βοήθεια ενός ραβδομπλέντερ ή περνώντας την λίγη-λίγη από μούλτι.
  3. Προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο μέσα στη σούπα και ανακατεύουμε.
  4. Κόβουμε το κρεμμύδι σε φέτες και τις τρίβουμε με αλάτι και ξύδι. Ανακατεύουμε το κρεμμύδι με τον μαϊντανό.
  5. Σερβίρουμε τη σούπα σε πιάτα, σε κάθε πιάτο βάζουμε κρεμμύδι με μαϊντανό, 1 φέτα προσούτο κομμένο σε μικρά κομμάτια και περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο. Τέλος, τρίβουμε πιπέρι και σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες

Η φάβα παράγεται από το βράσιμο των αλεσμένων σπόρων του φυτού λαθούρι, που είναι ένα είδος κουκιών. Το λαθούρι απαντάται στις νότιες Κυκλάδες και κυρίως στη Σαντορίνη. Η φάβα, όπως και τα κουκιά σε...
Η φάβα αποτελεί μια καλή πηγή πρωτεϊνών και φυτικών ινών, ενώ ταυτόχρονα συμβάλει στη μείωση της χοληστερόλης, βοηθά στην καλή λειτουργία του εντέρου και στη διατήρηση των επιπέδων του σακχάρου....
Το προσούτο είναι Ιταλικό αλλαντικό από κρέας χοίρου. Διαχωρίζεται σε προσούτο κότο (prosciutto cotto) και προσούτο κρούντο (prosciutto crudo). Το προσούτο κότο είναι μαγειρεμένο ζαμπόν ενώ το...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 2065 Εμφανίσεις σήμερα: 2