Σουφικό

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

  • 2 φλιτζ. κόκκινη κολοκύθα (ταμπουράς)
  • 1 μελιτζάνα
  • 2 κολοκυθάκια
  • 2 πατάτες
  • 4 πιπεριές πράσινες
  • 3 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 καυτερές πιπερίτσες
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένα φύλλα
  • 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 2 - 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Κόβουμε τις μελιτζάνες σε κύβους και τις βάζουμε σε νερό με λεμόνι για όση ώρα θα ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα λαχανικά.
  2. Κόβουμε σε κύβους τα κολοκυθάκια, την κολοκύθα, τις πατάτες και σε μεγάλες φέτες τις πιπεριές. Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες και το κρεμμύδι και διαλύουμε τον πελτέ σε λίγο νερό.
  3. ΣοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο την κολοκύθα και τις πατάτες. Αφού τα ανακατέψουμε, προσθέτουμε τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια. Αφαιροούμε από το τηγάνι τα λαχανικά και τα μεταφέρουμε σε πήλινο σκεύος ή γάστρα.
  4. Στο ίδιο λάδι προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα σοτάρουμε μέχρι να γυαλίσουν όχι να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε τις πιπεριές (πράσινες και καυτερές) και μόλις μαραθούν σβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνοντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τις ντομάτες και τον πελτέ.
  5. Περιχύνουμε τα λαχανικά στην γάστρα με τα υλικά στο τηγάνι, καρυκεύουμεΠροσθέτω στο φαγητό υλικά, κυρίως μπαχαρικά ή αρωματικά, για να δώσω πιο πικάντικη γεύση. με αλάτι και προσθέτουμε τον μαϊντανό.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC, για 20 λεπτά περίπου. Ψήνουμε το φαγητό μας σκεπασμένο. Σερβίρουμε το φαγητό μας σε χλιαρή θερμοκρασία.
Ικαρία
Νησιά βορείου αιγαίου

Αυτό το ήξερες

Η κολοκύθα έχει υψηλή περιεκτικότητα σε καροτενοειδή, στα οποία οφείλεται και το χρώμα της. Επίσης, περιέχει βιταμίνες A, C και μαγνησίο. Οι σπόροι της είναι πλούσια πηγή πρωτεϊνών και λιπαρών οξέων...
Η μελιτζάνα με την χαρακτηριστική πικρή της γεύση είναι πηγή μαγνησίου και βιταμινών του συμπλέγματος Β. Το μαγνήσιο βοηθάει στην καλη λειτουργία του εγκεφάλου. Η κατανάλωση μελιτζάνας προστατεύει τα...
Το κολοκύθι είναι καλή πηγή μαγγανίου και βιταμίνης C. Είναι επίσης πηγή βιταμίνης Α, ασβεστείου, καλίου, φωσφόρου, φυτικών ινών, φυλλικού οξέους και αντιοξειδωτικών ουσιών. Υπάρχουν μελέτες που...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 2859 Εμφανίσεις σήμερα: 8