Σκορδάτα φιογκάκια με δενδρολίβανο και γιαούρτι

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4 (2 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 500γρ. φιογκάκια
  • 2 κλαδάκια δενδρολίβανο
  • 1-2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-6 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Βάζουμε νερό (5 λίτρα) σε κατσαρόλα και μόλις πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C. ρίχνουμε αλάτι και τα φιογκάκια και ανακατεύουμε.
  2. Δοκιμάζουμε τα ζυμαρικά στον αναγραφόμενο χρόνο βρασίματος της συσκευασίας. Αν δεν μας αρέσουν τα ζυμαρικά αλ ντέντεΣτο δόντι. Φαγητό, κυρίως ζυμαρικά αλλά και λαχανικά, μαγειρεμένο τόσο όσο να ''κρατάει'' λίγο. συνεχίζουμε για 2 λεπτά το βράσιμο και έπειτα τα στραγγίζουμε.
  3. Στην ίδια κατσαρόλα σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο το σκόρδο λιωμένο και προσθέτουμε ολόκληρα τα κλαδάκια δενδρολίβανου για να βγάλουν άρωμα ή χρησιμοποιούμε ελαιόλαδο με δενδρολίβανο αντί απλού ελαιόλαδου.
  4. Αφαιρούμε προαιρετικά τα κλαδάκια και προσθέτουμε τα φιογκάκια. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το γιαούρτι, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι.
  5. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες

Όταν χρησιμοποιούμε δενδρολίβανο στο φαγητό, πρέπει να το προσθέτουμε από την αρχή. Τα κλαδάκια από δενρολίβανο μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν ξυλάκια για σουβλάκια και να περάσουμε κομμάτια κρέατος...
Το σκόρδο είναι ένα από τα αγαπημένα υλικά της μαγειρικής παρά την απωθητική μυρωδιά του. Εκτός όμως από το ξεχωριστό άρωμα και τη γεύση που δίνει στα φαγητά έχει και αρκετές ευεργετικές ιδιότητες...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 3113 Εμφανίσεις σήμερα: 0