Σάλτσα ντομάτας με μήλο

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό ντομάτες (ο πολτός τους)
  • ½ κιλό μήλα (λιωμένα ή τριμμένα στον τρίφτη)
  • ½ κιλό σταφίδα σουλτανίνα
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 κ.γ. (κανέλα-γαρίφαλο-μοσχοκάρυδο)
  • 2-3 κόκκους μπαχάρι
  • 500ml. ξύδι λευκό
  • 1 πρέζα πάπρικα κόκκινη γλυκιά
  • 1 κ.γ. σιναπόσπορος
  • 1 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 φλιτζ. ζάχαρη (μαύρη ή καστανή κατά προτίμηση)
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 3 - 4 βάζα των 250γρ.

Διαδικασία συνταγής

  1. Σιγοβράζουμε για περίπου 1 ώρα όλα τα υλικά μαζί εκτός από τη ζάχαρη, ανακατεύοντας διαρκώς.
  2. Σουρώνουμε το μείγμα μας από λεπτό σουρωτήρι σε άλλη κατσαρόλα. Προσθέτουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Έπειτα σιγοβράζουμε για 1 ώρα, ανακατεύοντας συχνά για να μην πιάσει από κάτω.
  3. Μόλις πηχτώσει όσο θέλουμε, βάζουμε τη σάλτσα σε αποστειρωμένα βάζα, τα σφραγίζουμε και τα γυρνάμε ανάποδα. Αφού κρυώσουν τα βάζα τα αποθηκεύουμε σε σκιερό και δροσερό μέρος.
  4. Τη σάλτσα αυτή την χρησιμοποιούμε σε κοκκινιστά (μοσχάρι, κοτόπουλο, χοιρινό), σε κυνήγια αλλά και για μια απλή μακαρονάδα.

Αυτό το ήξερες

Υπάρχουν δύο τρόποι για να αποστειρώσουμε τα βάζα μας: 1) Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό να τα σκεπάζει και τα βράζουμε για 20 λεπτά. Τα αφαιρούμε με μασιά ή γάντια και τα αφήνουμε  ανάποδα να...
Το μήλο είναι ένα φρούτο πλούσιο σε φυτικές ίνες, φλαβονοειδείς ουσίες, κάλιο και βιταμίνη C. Οι φυτικές του ίνες συμβάλλουν στη συγκράτηση των επιπέδων της κακής χοληστερίνης και στην καλή...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 4953 Εμφανίσεις σήμερα: 0