Σπιτική σάλτσα γουορσεστερσαϊρ (Worcestershiresauce)

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 1 φλιτζ. μαρμελάδα δαμάσκηνο
  • 1 φλιτζ. πετιμέζι
  • 6 φλιτζ. ξύδι καλής ποιότητας
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο (ή 2 μικρά)
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • ½ κ.γ. πάπρικα καυτερή
  • 2 κ.γ. μπαχάρι σκόνη
  • ½ κ.γ. γαρίφαλο σκόνη
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 3 - 4 βάζα 250γρ.

Διαδικασία συνταγής

  1. Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε όλα τα υλικά μαζί ανακατεύοντας διαρκώς.
  2. Σιγοβράζουμε το μείγμα για περίπου 1 ώρα, χωρίς το καπάκι, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
  3. Σουρώνουμε τη σάλτσα και την αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένα βάζα ή μπουκάλια. Αποθηκεύουμε σε σκιερό και δροσερό μέρος και μετά το άνοιγμα στο ψυγείο.

Αυτό το ήξερες

Η ντομάτα καλλιεργήθηκε συστηματικά για πρώτη φορά στο Περού. Ήταν άγνωστη στην Ευρώπη μέχρι το 1544, οπότε και οι Ιταλοί της έδωσαν το όνομα "χρυσό μήλο"!
Υπάρχουν δύο τρόποι για να αποστειρώσουμε τα βάζα μας: 1) Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό να τα σκεπάζει και τα βράζουμε για 20 λεπτά. Τα αφαιρούμε με μασιά ή γάντια και τα αφήνουμε  ανάποδα να...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 2940 Εμφανίσεις σήμερα: 1