Σαλάτα ρόκας Ναούσης

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

  • 2 ματσάκια ρόκα
  • 100γρ. τυρί μπάτσος σε κύβους
  • 2 κ.σ. σουσάμι
  • ½ φλιτζ. βινεγκρέτ μελιού
  • αλάτι
  • πιπέρι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Πλένουμε πολύ καλά τη ρόκα και την κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.
  2. ΚαβουρδίζουμεΤο χρησιμοποιούμε κυρίως για να αναφερθούμε στο ψήσιμο των ξηρών καρπών, σε φούρνο ή σε τηγάνι. Επίσης σημαίνει σοτάρω σε λάδι μια τροφή μέχρι να πάρει χρώμα. ελαφρά το σουσάμι και ετοιμάζουμε τη βινεγκρέτ μελιού.
  3. Ανακατεύουμε τη ρόκα με το τυρί, το μισό σουσάμι, το αλάτι, το πιπέρι και με τη σως.
  4. ΠασπαλίζουμεΡίχνω ελαφρά σε γλυκό ή φαγητό αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. με το σουσάμι και σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες

Η ρόκα έχει διουρητικές, τονωτικές και καθαρτικές ιδιότητες, είναι πλούσια σε βιταμίνες C ,A ,Ε ασβέστειο και κάλιο. Όπως όλα τα λαχανικά με πράσινο χρώμα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά. Θεωρείται...
Οι αφροδισιακές ιδιότητες της ρόκας είχαν διαπιστωθεί από τους αρχαίους αιγύπτιους και ήταν γνωστές και στους ρωμαίους. Οι στρατιώτες απαγορευόταν να τρώνε ρόκα για να μην παρεκτρέπονται ερωτικά...
"Ρόκα'' σημαίνει ''απάτη'' στην ορολογία των βοτάνων. Το φυτό πήρε αυτή την ονομασία, καθώς το βράδυ απελευθερώνει ένα υπέροχο άρωμα, αλλά καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας δεν αναδύει καμία μυρωδιά!
Για να διατηρήσουμε τη ρόκα αρκετές μέρες το ψυγείο, την πλένουμε, την αφήνουμε να στεγνώσει σε τρυπητό και την τοποθετούμε με απορροφητικό χαρτί σε τάπερ. Σίγουρα όμως όσο πιο φρέσκια καταναλώνεται...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 2363 Εμφανίσεις σήμερα: 0