Το ρύζι είναι πλούσιο σε σύνθετους υδατάνθρακες, οι οποίοι απορροφώνται από τον οργανισμό πιο αργά, προστατεύοντάς τον από την απότομη αύξηση της γλυκόζης στο αίμα. Το ρύζι σε συνδυασμό με τα όσπρια...
Ρυζοσαλάτα με κάρυ
Υλικά συνταγής
- 1 φλιτζ. ρύζι μπασμάτι
- 2 φλιτζ. ζωμός λαχανικών ή νερό
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 μήλο κόκκινο κομμένο σε ζάρια
- ½ φλιτζ. αρακάς βραστός
- 4 κ.σ. σταφίδες ξανθές
- 4 κ.σ. ηλιόσπορους
- 100ml βινεγκρέτ κάρυ
- αλάτι
- πιπέρι
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-6 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Σε ελαιόλαδο σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει και έπειτα προσθέτουμε το ρύζι. Το σοτάρουμε κι αυτό μέχρι να λαδωθεί και να γυαλίσει.
- Προσθέτουμε το ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. και μόλις πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο μισό και αφήνουμε να βράσει με μισοσκεπασμένο καπάκι. Όταν ρουφήξει σχεδόν όλο το νερό αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε με μια πετσέτα σκεπασμένο, να τραβήξει και το υπόλοιπο νερό.
- Αφρατεύουμε με ένα πιρούνι το ρύζι και μόλις κρυώσει ελαφρά προσθέτουμε τις σταφίδες, τους ηλιόσπορους, το μήλο, τον αρακά, τη βινεγκρέτ(Dressing) Σάλτσα που xρησιμοποιούμε στις σαλάτες και γίνεται κυρίως με λάδι και ξύδι. κάρυ, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
Αυτό το ήξερες
Το κάρυ είναι μείγμα μπαχαρικών με καταγωγή από την Ινδία. Τα βασικά μπαχαρικά που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή του είναι η κιτρινόριζα,το κάρδαμο, ο κόλιανδρος, το κύμινο, το τζίντζερ, η...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 5313
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο