Ρυζοσαλάτα με κάρυ

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-6 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Σε ελαιόλαδο σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει και έπειτα προσθέτουμε το ρύζι. Το σοτάρουμε κι αυτό μέχρι να λαδωθεί και να γυαλίσει.
  2. Προσθέτουμε το ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. και μόλις πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο μισό και αφήνουμε να βράσει με μισοσκεπασμένο καπάκι. Όταν ρουφήξει σχεδόν όλο το νερό αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε με μια πετσέτα σκεπασμένο, να τραβήξει και το υπόλοιπο νερό.
  3. Αφρατεύουμε με ένα πιρούνι το ρύζι και μόλις κρυώσει ελαφρά προσθέτουμε τις σταφίδες, τους ηλιόσπορους, το μήλο, τον αρακά, τη βινεγκρέτ(Dressing) Σάλτσα που xρησιμοποιούμε στις σαλάτες και γίνεται κυρίως με λάδι και ξύδι. κάρυ, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες

Το ρύζι είναι πλούσιο σε σύνθετους υδατάνθρακες, οι οποίοι απορροφώνται από τον οργανισμό πιο αργά, προστατεύοντάς τον από την απότομη αύξηση της γλυκόζης στο αίμα. Το ρύζι σε συνδυασμό με τα όσπρια...
Το κάρυ είναι μείγμα μπαχαρικών με καταγωγή από την Ινδία. Τα βασικά μπαχαρικά που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή του είναι η κιτρινόριζα,το κάρδαμο, ο κόλιανδρος, το κύμινο, το τζίντζερ, η...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 2761 Εμφανίσεις σήμερα: 0