Ρύζι μπασμάτι με σπανάκι και κανέλα

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (2 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 500γρ. σπανάκι χοντροκομμένο
  • 1 κούπα ρύζι μπασμάτι
  • 1 κρεμμύδι ξερό σε κύβους
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 ξύλα κανέλας
  • 1 ζωμός λαχανικών
  • 500ml νερό
  • ⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζ. άνηθος ψιλοκομμένος
  • 1 κ.γ. γεμάτη μπούκοβο
  • 2 λεμόνια (ο χυμός τους)
  • αλάτι
  • πιπέρι
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. ΣοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι (ξερό και φρέσκο) για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το σπανάκι και το σοτάρουμε μέχρι να μαραθείΜαλακώνουμε λαχανικά (χρησιμοποιείται κυρίως για το κρεμμύδι), μαγειρεύοντας τα ελαφρά, ώστε να βγάλουν τους χυμούς τους, αλλά να μην τσιγαριστούν και πάρουν  χρώμα.. Έπειτα προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε. Μόλις γυαλίσει το ρύζι προσθέτουμε το ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά., το νερό ζεστό, το αλάτι, το πιπέρι, το μπούκοβο και την κανέλα.
  2. ΒράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά. Προσθέτουμε τον άνηθο και το λεμόνι και αποσύρουμε από τη φωτιά. Σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε να τραβήξει τα υγρά του. Σερβίρουμε με λίγο επιπλέον ελαιόλαδο και γιαούρτι στραγγιστό προαιρετικά.

Αυτό το ήξερες

Το σπανάκι είναι πλούσια πηγή φυλλικού οξέος, μαγνήσιου, σιδήρου και βιταμινών Α και Κ. Τα αντιοξειδωτικά του προφυλάσσουν την καρδιά και τα μάτια, ενώ η βιταμίνη Κ συμβάλλει στην ενδυνάμωση των...
Το ρύζι μπασμάτι προέρχεται από την Ινδία και του ταιριάζει το μαγείρεμα με μπαχαρικά. 

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 3986 Εμφανίσεις σήμερα: 1