Ψητά μήλα με ξηρούς καρπούς

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (3 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 6 μήλα κόκκινα
  • 60γρ. μαργαρίνη
  • 200γρ. μέλι
  • 150γρ. καρύδια
  • 100γρ. αμύγδαλα
  • 50γρ. φουντούκια
  • 4 κ.γ. κανέλα σκόνη
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 6 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Λιώνουμε σε κατσαρολάκι, σε χαμηλή θερμοκρασία τη μαργαρίνηΦυτικό λίπος, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο. μαζί με το μέλι, ανακατεύοντας διαρκώς. Προσθέτουμε την κανέλα.
  2. Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε στη μέση. Κάνουμε μια μικρή λακουβίτσα αφαιρώντας τα κουκούτσια. Με ένα πινέλο αλείφουμε τα μήλα με το μέλι. Απλώνουμε τα μήλα σε ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα.
  3. Χτυπάμε σε γουδί τους ξηρούς καρπούς ή τους περνάμε από μούλτι χωρίς να τους διαλύσουμε εντελώς. Προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς στο μέλι, ανακατεύουμε και γεμίζουμε τα μήλα στο κέντρο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 40-45 λεπτά. Σερβίρουμε χλιαρά.

Αυτό το ήξερες

Το θυμαρίσιο μέλι  είναι έντονα αρωματικό με ευχάριστη γεύση. Έχει συνήθως ανοιχτό κεχριμπαρένιο χρώμα (κυρίως της Αττικής και των Κυκλάδων), ενώ το θυμαρίσιο μέλι της Κρήτης είναι σκούρο...
Τα καρύδια είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, μέταλλα και βιταμίνες, όπως η βιταμίνη Ε. Έχουν έντονη αντιοξειδωτική δράση και περιέχουν υψηλές ποσότητες ω3-λιπαρών οξέων. Η κατανάλωσή τους μειώνει την...
Πρόκειται για εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών, φυτικών ινών και βιταμινών, όπως όλοι οι ξηροί καρποί. Τα αμύγδαλα έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, τα οποία...
Τα φουντούκια, όπως και οι περισσότεροι ξηροί καρποί, αν καταναλώνονται με μέτρο (έως 30γρ.) μπορούν να είναι πολύ ωφέλιμοι για την υγεία. Τα φουντούκια, συγκεκριμένα, είναι πλούσια σε μονοακόρεστα...

Σχόλια

Από τον Varvara Mpartzi την ημ/νία 12/23/2016 - 02:05
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΩΡΑΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Από τον cooklila την ημ/νία 01/24/2017 - 22:47
Ευχαριστούμε πολύ!

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 4637 Εμφανίσεις σήμερα: 3