Το λάχανο σε οποιαδήποτε μορφή του, ωμό ή βρασμένο, είναι πολύτιμο για την υγεία μας καθώς περιέχει βιταμίνη Α και C, φωλικό οξύ, φώσφορο, θείο, ιώδιο, κάλιο, νάτριο, μαγνήσιο και μαγγάνιο.
Πράσινη σαλάτα με λάχανο
Υλικά συνταγής
- μισό λάχανο (ή ¼ αν είναι πολύ μεγάλο)
- 1 μικρή ρίζα σγουρή σαλάτα
για τη σως
- 3 κ.σ. μουστάρδα
- 1 κ.γ. δυόσμος αποξηραμένος
- 1 φλιτζ. άνηθος ψιλοκομμένος
- 2-3 κ.σ. ξύδι
- 1-2 λεμόνια (ο χυμός του)
- ⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 3-4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Πλένουμε πολύ καλά τη σγουρή και το λάχανο. Ψιλοκόβουμε μέσα σε μεγάλο μπολ.
- Ετοιμάζουμε τη βινεγκρέτ(Dressing) Σάλτσα που xρησιμοποιούμε στις σαλάτες και γίνεται κυρίως με λάδι και ξύδι., ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και περιχύνουμε τη σαλάτα.
- Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Αυτό το ήξερες
Το λάχανο είναι πηγή βιταμινών Α, Κ & C, μαγνήσιου, μαγγάνιου, κάλιου, φολικού οξέως, φώσφορου, θείου, και ιωδίου. Συνιστάται σε άτομα που πάσχουν από αυπνία και μελαγχολία.
Έρευνες έχουν δείξει...
Αν υποφέρετε από πόνους στις κλειδώσεις, αφήστε στο φούρνο για μερικά λεπτά φύλλα λάχανου να ζεσταθούν και ακουμπήστε τα στην πάσχουσα περιοχή.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 7928
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο