Το λάχανο σε οποιαδήποτε μορφή του, ωμό ή βρασμένο, είναι πολύτιμο για την υγεία μας καθώς περιέχει βιταμίνη Α και C, φωλικό οξύ, φώσφορο, θείο, ιώδιο, κάλιο, νάτριο, μαγνήσιο και μαγγάνιο.
Λάχανο με λιαστή ντομάτα και σως μουστάρδας
Υλικά συνταγής
- ½ λάχανο
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- ½ βάζο λιαστές ντομάτες σε λάδι, ψιλοκομμένες
- 2 κλαδάκια δυόσμος (ψιλοκομμένα φύλλα)
- πιπέρι
- πάπρικα
για τη σως μουστάρδας
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 2 κ.σ. ξύδι
- 1 λεμόνι (ο χυμός του)
- αλάτι
- ½ κ.σ. ρίγανη
- 40ml. ελαιόλαδο
- 3 κ.σ. λάδι από τις λιαστές ντομάτες
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-6 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Ψιλοκόβουμε το λάχανο, αφού πρώτα το πλύνουμε. ΠασπαλίζουμεΡίχνω ελαφρά σε γλυκό ή φαγητό αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. το λάχανο με αλάτι και το τρίβουμε. Ψιλοκόβουμε την πιπεριά και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα προσθέτουμε στο λάχανο. Προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες.
- Ετοιμάζουμε τη σως. Χτυπάμε μαζί όλα τα υλικά για τη σως μουστάρδας. Προσθέτουμε πιπέρι, πάπρικα και τη σως στη σαλάτα. Ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε από πάνω φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο και σερβίρουμε.
Το βίντεο της συνταγής
Αυτό το ήξερες
Το λάχανο είναι πηγή βιταμινών Α, Κ & C, μαγνήσιου, μαγγάνιου, κάλιου, φολικού οξέως, φώσφορου, θείου, και ιωδίου. Συνιστάται σε άτομα που πάσχουν από αυπνία και μελαγχολία.
Έρευνες έχουν δείξει...
Η κλασική μουστάρδα του εμπορίου αποτελείται από σιναπόσπορο, νερό, ξύδι, ζάχαρη, αλάτι, χρωστικές ουσίες και μπαχαρικά. Ωστόσο, διακρίνουμε τρία είδη μουστάρδας, ανάλογα με τους σπόρους που...
Αν υποφέρετε από πόνους στις κλειδώσεις, αφήστε στο φούρνο για μερικά λεπτά φύλλα λάχανου να ζεσταθούν και ακουμπήστε τα στην πάσχουσα περιοχή.
Οι λιαστές ντομάτες είναι πλούσια πηγή σιδήρου και είναι το παραδοσιακό μέσο για να γευόμαστε, όλη τη χρονιά, το αγαπημένο μας καλοκαιρινό λαχανικό.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 12185
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο