Σγουρή σαλάτα με γευστικό dressing

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

για τη σαλάτα

  • 1 ρίζα σγουρή σαλάτα
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • ½ φλιτζ. άνηθος ψιλοκομμένος
  • 1 αγγουρι
  • 2 κ.σ. φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος

για το dressing

  • 3 φιλέτα αντζούγιας λιωμένα
  • 4 κ.σ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • ½ φλιτζ. κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • ⅓ φλιτζ. μαϊντανός (ψιλοκομμένα φύλλα)
  • ⅓ φλιτζ. άνηθος ψιλοκομμένος
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • ⅓ κ.γ. σκόρδο σκόνη ή 1 σκελίδα λιωμένη
  • 2 κ.σ. ξύδι καλής ποιότητας
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-6 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Πλένουμε πολύ καλά τη σαλάτα και την κόβουμε σε χοντρά κομμάτια. Κόβουμε το αγγούρι με πατατοκαθαριστή σε λεπτές λωρίδες και έπειτα στη μέση. Κρατάμε μερικές λωρίδες αγγουριού.
  2. Ανακατεύουμε τη σαλάτα με το αγγούρι, τον άνηθο, τα κρεμμυδάκια και το δυόσμο.
  3. Ετοιμάζουμε το dressing. Σε μούλτι χτυπάμε όλα τα υλικά εκτός από την κρέμα γάλακτος και το κεφαλοτύριΤο κεφαλοτύρι παρασκευάζεται από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα ή μίγμα αυτών. Θεωρείται το παλαιότερο σκληρό τυρί στην Ελλάδα.. Έπειτα προσθέτουμε την κρέμα και το κεφαλοτύρι και χτυπάμε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  4. Προσθέτουμε πάνω από τη σαλάτα το dressing, τις λωρίδες αγγουριού που κρατήσαμε στην άκρη και μερικές φουντίτσες άνηθο. Σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες

Για να διατηρήσουμε το μαρούλι και τη σγουρή σαλάτα περισσότερο καιρό στο ψυγείο ακολουθούμε την εξής διαδικασία: Πλένουμε πολύ καλά, φύλλο φύλλο, τη σαλάτα. Την αφήνουμε σε τρυπητό να στραγγίξει...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 3294 Εμφανίσεις σήμερα: 0