Πράσινη σαλάτα λεμονάτη

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 1 μικρή ρίζα μαρούλι ή σγουρή σαλάτα
  • 1 ματσάκι ρόκα
  • ½ iceberg
  • 1 φλιτζ. κινέζικο λάχανο
  • ½ φλιτζ. αντίβ
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα

για τη σως

  • ⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι (ο χυμός και το ξύσμαΤο εξωτερικό μέρος της φλούδας των εσπεριδοειδών το οποίο χρησιμοποιούμε για να αρωματίσουμε γλυκά ή φαγητά. Με τρίφτη στο ψιλό σημείο ξύνουμε το φρούτο (π.χ. πορτοκάλι) και παίρνουμε το ξύσμα του.)
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • αλάτι
  • πιπέρι
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 6-8 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Κόβουμε τις σαλάτες μας σε χοντρά κομμάτια, αφού πρώτα τις πλύνουμε πολύ καλά.
  2. Ανακατεύουμε τις σαλάτες μας με το φρέσκο κρεμμυδάκι και ετοιμάζουμε τη σως μας.
  3. Ανακατεύουμε με μίξερ ή με σύρμα τα υλικά για τη σως όλα μαζί, μέχρι να γίνει η υφή απαλή και να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας. Δοκιμάζουμε και αν χρειαστεί χρησιμοποιούμε και επιπλέον λεμόνι.
  4. Πριν το σερβίρισμα περιχύνουμε τη σαλάτα μας με τη σως και ανακατεύουμε να πάει παντού. Σερβίρουμε. Η σαλάτα αυτή ταιριάζει πολύ με ψάρια αλλά και κρέατα σχάρας.

Αυτό το ήξερες

Το μαρούλι έχει πολύ λίγες θερμίδες και συχνά οι διατροφολόγοι το χρησιμοποιούν στα πλαίσια μιας ισοροπημένης διατροφής ακόμη και σε μεγάλες ποσότητες.
Η ρόκα έχει διουρητικές, τονωτικές και καθαρτικές ιδιότητες, είναι πλούσια σε βιταμίνες C ,A ,Ε ασβέστειο και κάλιο. Όπως όλα τα λαχανικά με πράσινο χρώμα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά. Θεωρείται...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 6530 Εμφανίσεις σήμερα: 1