Πλούσια σαλάτα ρόκας

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 ματσάκι ρόκα
  • 1 ντομάτα κομμένη σε κυβάκια
  • ½ αγγούρι
  • 4 αγγουράκια τουρσίΤρόπος συντήρησης τροφίμων σε ξύδι. ψιλ/να
  • 1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 1 πιπεριά πράσινη λεπτές φέτες κομμένη
  • 3 κ.σ. καλαμπόκι
  • 6-8 κ.σ. λαδόξυδο με βαλσάμικο ξύδι
  • αλάτι
  • πιπέρι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Πλένουμε πολύ καλά τη ρόκα και την κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.
  2. Ετοιμάζουμε τo λαδόξυδο με βαλσάμικο ξύδι.
  3. Ανακατεύουμε τη ρόκα με όλα τα υπόλοιπα υλικά και με τη σως και σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες

Η ρόκα έχει διουρητικές, τονωτικές και καθαρτικές ιδιότητες, είναι πλούσια σε βιταμίνες C ,A ,Ε ασβέστειο και κάλιο. Όπως όλα τα λαχανικά με πράσινο χρώμα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά. Θεωρείται...
Οι αφροδισιακές ιδιότητες της ρόκας είχαν διαπιστωθεί από τους αρχαίους αιγύπτιους και ήταν γνωστές και στους ρωμαίους. Οι στρατιώτες απαγορευόταν να τρώνε ρόκα για να μην παρεκτρέπονται ερωτικά...
"Ρόκα'' σημαίνει ''απάτη'' στην ορολογία των βοτάνων. Το φυτό πήρε αυτή την ονομασία, καθώς το βράδυ απελευθερώνει ένα υπέροχο άρωμα, αλλά καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας δεν αναδύει καμία μυρωδιά!
Για να διατηρήσουμε τη ρόκα αρκετές μέρες το ψυγείο, την πλένουμε, την αφήνουμε να στεγνώσει σε τρυπητό και την τοποθετούμε με απορροφητικό χαρτί σε τάπερ. Σίγουρα όμως όσο πιο φρέσκια καταναλώνεται...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 4223 Εμφανίσεις σήμερα: 1