Πλιγούρι με λιαστές ντομάτες

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.7 (3 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 κούπα πλιγούρι
  • 15 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 1 ντομάτα κομμένη κονκασέ1)Τρόπος κοπής λαχανικών, ψιλοκομμένα σε κύβους. 2) Το αποφλοιωμένο ντοματάκι ψιλοκομμένο κατά αυτόν τον τρόπο κοπής, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο.
  • ½ φλιτζ. βασιλικό (φύλλα ψιλοκομμένα)
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. λάδι από τις λιαστές ντομάτες
  • 1 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
  • αλάτι
  • πιπέρι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Βάζουμε σε κατσαρόλα το πλιγούρι και προσθέτουμε ζεστό νερό, τόσο, όσο να το σκεπάζει. Καλύπτουμε την κατσαρόλα με διαφανή μεμβράνη.
  2. Όσο περιμένουμε να τραβήξει το νερό το πλιγούρι, ψιλοκόβουμε το βασιλικόΑρωματικό φυτό. Τρώγεται κυρίως ωμός για να μην χάνει τη γεύση του. Χρησιμοποιείται πολύ στη Μεσογειακή διατροφή. Υπάρχει στο εμπόριο και αποξηραμένος., τις λιαστές ντομάτες και τη φρέσκια ντομάτα.
  3. Στεγνώνουμε σε πετσέτα το πλιγούρι. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά, προσθέτουμε το «φουσκωμένο» πλιγούρι και ανακατεύουμε καλά.
  4. Σερβίρουμε τη σαλάτα μας κρύα.

Αυτό το ήξερες

Το πλιγούρι είναι δημητριακό πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά. Είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε φυτικές ίνες και σύνθετους υδατάνθρακες. Το πλιγούρι σε σχέση με το ρύζι και τις πατάτες έχει υψηλότερο δείκτη...
Οι λιαστές ντομάτες είναι πλούσια πηγή σιδήρου και είναι το παραδοσιακό μέσο για να γευόμαστε, όλη τη χρονιά, το αγαπημένο μας καλοκαιρινό λαχανικό.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 6520 Εμφανίσεις σήμερα: 1