Τα καρότα παρέχουν στον οργανισμό μας ικανοποιητικές ποσότητες σιδήρου, μαγγανίου, καλίου, χαλκού καθώς επίσης και βιταμινών Κ, C και Β6.
Πικάντικη σάλτσα καρότου
Υλικά συνταγής
- 4 καρότα σε φέτες
- 1 κρεμμύδι σε φέτες
- ½ πράσο ψιλοκομμένο
- 1 πρέζα πιπέρι καγιέν
- ½ κ.γ. πιπέρι κόκκινο καυτερό
- 1 κ.γ. κόκκινο πιπέρι γλυκό
- 500ml ζωμός λαχανικών ή ψαριού ή από κόκκαλα μοσχαρίσια (ανάλογα με το τι θέλουμε να συνοδεύσουμε με τη σάλτσα μας)
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 λάιμ (ο χυμός του)
- αλάτι
cookmik
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-6 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Ζεσταίνουμε το λάδι σε μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το πράσο και σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. για 5 λεπτά, μέχρι να γυαλίσει το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το πιπέρι καγιένΠιπέρι κόκκινο καυτερό., το καυτερό κόκκινο πιπέρι, το λάιμ και 1 σφηνάκι νερό. Μαγειρεύουμε 1-2 λεπτά, ανακατεύοντας.
- Προσθέτουμε τα καρότα και σοτάρουμε ελαφρώς μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέτουμε αλάτι, και τον ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. και αφήνουμε να πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C.. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία και σιγοβράζουμεΒράσιμο σχεδόν στο σημείο του βρασμού, έτσι ώστε να τρεμουλιάζει σταθερά το υγρό έχουμε στην κατσαρόλα. για 15 λεπτά, μέχρι τα καρότα να μαλακώσουν αρκετά.
- Περνάμε τη σάλτσα από ραβδομπλέντερ ή από μούλτι. Ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το χυμό λάιμ. Δίνουμε μια βράση και αν θέλουμε πιο απαλή υφή περνάμε τη σάλτσα από σουρωτήρι.
- Με αυτή τη σάλτσα συνοδεύουμε κρέατα σοτέ ή ψάρια. Με τον ζωμό λαχανικών έχει πιο απαλή γεύση ενώ αν θέλουμε ένταση χρησιμοποιούμε τον αντίστοιχο ζωμό.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 11885
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο