Βελουτέ πατάτας και καρότου με κάρυ

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (7 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 600γρ.πατάτες κομμένες σε κύβους
  • 400γρ. καρότα
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο ή βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ½ πράσο ψιλοκομμένο
  • 2 κοφτές κ.σ. αλεύρι
  • 1½ λίτρο νερό ή ζωμός λαχανικών
  • 1 κ.γ. κάρυ
  • αλάτι
  • πιπέρι
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Σε κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί.
  2. ΣοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και μόλις γυαλίσει προσθέτουμε τις πατάτες και τα καρότα.
  3. Σοτάρουμε για 3 λεπτά, ρίχνουμε το αλεύρι και τα ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε το νερό ή το ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά., το κάρυ και αλατοπιπερώνουμε. Αφού βράσουν τα υλικά τα πολτοποιούμε με ραβδομπλέντερ ή τα περνάμε από σήτα ή μπλέντερ.
  4. Βάζουμε ξανά τη σούπα στην κατσαρόλα, αφήνουμε να πάρει μια βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. για 2-3 λεπτά και σερβίρουμε.
  5. Προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε στο σερβίρισμα φρέσκο κρεμμυδάκι ή σχοινόπρασοΜοιάζει με το κρεμμύδι αλλά έχει πιο ήπια γεύση. Τα φύλλα του είναι πολύ λεπτά και χρησιμοποιούνται εύκολα και για ντεκόρ. ψιλοκομμένο.

Αυτό το ήξερες

Το καρότο είναι πλούσιο σε βήτα καροτίνη, μία ουσία η οποία όταν λαμβάνεται από τον ανθρώπινο οργανισμό μετατρέπεται σε βιταμίνη Α. Η βήτα καροτίνη είναι επίσης ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, εξαιρετικά...
Η εισαγωγή της πατάτας στην Ελλάδα για καλλιέργεια αποδίδεται στον Ιωάννη Καποδίστρια. Σύμφωνα με τον αστικό μύθο, ο Καποδίστριας, επειδή αρχικά οι πατάτες είχαν αντιμετωπιστεί με αδιαφορία από τον...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 6007 Εμφανίσεις σήμερα: 23