Οι σούπες που έχουν σαν βάση τους τα λαχανικά θεωρούνται πηγή αντιοξειδωτικών συστατικών τα οποία βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών.
Γαλλική σούπα με πέστο (Soupe au pistou)
Υλικά συνταγής
- 1 λίτρο ζωμός κότας
- 1 πράσο ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 καρότα στον τρίφτη
- ½ φλιτζ. φασόλια άσπρα μουλιασμέναΜαλάκωμα τροφίμων μέσα σε υγρό. από το προηγούμενο βράδυ
- 1 κολοκυθάκι κομμένο σε λέπτες φέτες
- 2 κ.σ. κοφτό ριγέ μακαρονάκι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 250γρ. φασολάκια πράσινα κομμένα σε λεπτές φέτες
- 4-5 κ.σ. πέστο βασιλικού
- αλάτι
- πιπέρι
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- ΒράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100οC. τα φασόλια μέχρι να μαλακώσουν.
- Σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο λάδι το πράσο, το κρεμμύδι και τα καρότα για 10 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα φασόλια και το ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. και σιγοβράζουμεΒράσιμο στο σημείο σχεδόν του βρασμού, έτσι ώστε να τρεμουλιάζει σταθερά το υγρό μας. για 5 λεπτά από την ώρα που θα πάρει βράση.
- Προσθέτουμε το κοφτό μακαρονάκι, το κολοκυθάκι και τα φασολάκια.
- Σιγοβράζουμε για 10-15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν το μακαρονάκι και τα κολοκυθάκια.
- Προσθέτουμε το πέστοΣάλτσες που γίνονται πολτοποιώντας το βασικό υλικό που θελουμε να κάνουμε πέστο με ελαιόλαδο και σκόρδο (και άλλα υλικά ανάλογα με τη συνταγή) και στο τέλος προσθέτουμε παρμεζάνα ή πεκορίνο τυρί. Πιο γνωστό είναι το pesto genovese (πέστο βασιλικού.) Οι σάλτσες πέστο γίνονται σήμερα σε μίξερ χάρην γρηγοράδας και ευκολίας, το καλύτερο αποτέλεσμα όμως έχουν τα πέστο που γίνονται στο γουδί. βασιλικού.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, δοκιμάζουμε αν χρειάζεται κι άλλο αλάτι ή πιπέρι και σερβίρουμε.
Γαλλία
Ευρώπη
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 6753
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο