Πατατοσαλάτα με γιαούρτι

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 3.7 (3 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 4-5 μεγάλες πατάτες
  • 200γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2%
  • ½ φλιτζ. τριμμένο τυρί (κεφαλοτύριΤο κεφαλοτύρι παρασκευάζεται από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα ή μίγμα αυτών. Θεωρείται το παλαιότερο σκληρό τυρί στην Ελλάδα., γραβιέρα ή για πιο ελαφρύ αποτέλεσμα κάποιο τυρί με χαμηλά λιπαρά)
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 4 αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 1 λεμόνι (ο χυμός του)
  • ¼ κ.γ. κόλιανδροςΑρωματικό φυτό. Τον βρίσκουμε φρέσκο, αλλά και αποξηραμένους σπόρους ολόκληρους ή σε σκόνη. Μοιάζει με τον μαϊντανό και η χρήση του είναι πολύ διαδεδομένη στη μαγειρική. σε σκόνη
  • ¼ κ.γ. πιπέρι καγιέν
  • αλάτι
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-6 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε ίσα κομμάτια. Τις βάζουμε να βράσουν σε νερό ή ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. λαχανικών με αλάτι. Μόλις μαλακώσουν τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Τις κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια.
  2. Σε μπόλ βάζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι (φρέσκο και ξερό), τα αγγουράκια τουρσίΤρόπος συντήρησης τροφίμων σε ξύδι., το τριμμένο τυρί και προσθέτουμε το γιαούρτι, τη μουστάρδα και τα μπαχαρικά. Ανακατέβουμε και περιχύνουμε με το χυμό λεμόνι.
  3. Προσθέτουμε τις πατάτες και ανακατέβουμε πολύ καλά. Βάζουμε για μια ώρα στο ψυγείο πριν σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες

Τα κρεμμύδια περιέχουν υψηλές ποσότητες αντιοξειδωτικών ενώσεων όπως η φλαβονοειδής ουσία quercetin.
Η εισαγωγή της πατάτας στην Ελλάδα για καλλιέργεια αποδίδεται στον Ιωάννη Καποδίστρια. Σύμφωνα με τον αστικό μύθο, ο Καποδίστριας, επειδή αρχικά οι πατάτες είχαν αντιμετωπιστεί με αδιαφορία από τον...
Το γιαούρτι, κατά κύριο λόγο το παραδοσιακό γιαούρτι, είναι πλούσιο σε ασβέστειο και πρωτεΐνες. Το γιαούρτι κάνει καλό στην υγεία καθώς οι βάκιλοι που περιέχει εξυγιαίνουν την χλωρίδα του εντέρου και...
Το πιπέρι καγιέν είναι σκόνη από αποξηραμένες πιπεριές τσίλι. Έχει έντονα καυτερή γεύση και κόκκινο ή καφεκόκκινο χρώμα. Το πιπέρι καγιέν είναι εξαιρετική πηγή β-καροτένιου, βιταμίνης Α και C. Όπως...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 18519 Εμφανίσεις σήμερα: 1