Το καρότο είναι πλούσιο σε βήτα καροτίνη, μία ουσία η οποία όταν λαμβάνεται από τον ανθρώπινο οργανισμό μετατρέπεται σε βιταμίνη Α.
Η βήτα καροτίνη είναι επίσης ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, εξαιρετικά...
Πατατοσαλάτα με καρότο
Υλικά συνταγής
- 1½ κιλό πατάτες μετρίου μεγέθους
- 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
- 1 καρότο τριμμένο
- 4 αγγουράκια τουρσίΤρόπος συντήρησης τροφίμων σε ξύδι. ψιλοκομμένα
- 1 καυτερή κόκκινη πιπεριά
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 λεμόνι (ο χυμός του)
- 1 φλιτζ. μαγιονέζα
- 2 κ.σ. μουστάρδα
- 2 κ.σ. ηλιέλαιο
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 1 κ.γ. κόλιανδρος ξερός
- αλάτι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 6-8 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες, τις βάζουμε σε κατσαρόλα με κρύο νερό. Το νερό πρέπει να σκεπάζει καλά τις πατάτες. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα λίγο αλάτι και τον κόλιανδροΑρωματικό φυτό. Τον βρίσκουμε φρέσκο, αλλά και αποξηραμένους σπόρους ολόκληρους ή σε σκόνη. Μοιάζει με τον μαϊντανό και η χρήση του είναι πολύ διαδεδομένη στη μαγειρική. και βράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. για 30-40 λεπτά από την ώρα που θα πάρει βράση το νερό, μέχρι να μαλακώσουν (τρυπάμε με πιρούνι για να ελέγξουμε αν μαλάκωσαν).
- Στραγγίζουμε τις πατάτες και τις κρυώνουμε με κρύο, τρεχούμενο νερό. Τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε κύβους.
- Σε μπολ ετοιμάζουμε μείγμα με τα υπόλοιπα υλικά μας εκτός από την καυτερή πιπεριά, ανακατεύοντάς τα όλα μαζί. Στο ίδιο μπολ προσθέτουμε τις πατάτες, αφού πρώτα κρυώσουν εντελώς και ανακατεύουμε καλά.
- Τοποθετούμε το μπολ στο ψυγείο για περίπου μισή ώρα και έπειτα σερβίρουμε. Στο σερβίρισμα κόβουμε την καυτερή πιπεριά από πάνω για όσους αγαπούν τις πικάντικες γεύσεις.
Αυτό το ήξερες
Η εισαγωγή της πατάτας στην Ελλάδα για καλλιέργεια αποδίδεται στον Ιωάννη Καποδίστρια. Σύμφωνα με τον αστικό μύθο, ο Καποδίστριας, επειδή αρχικά οι πατάτες είχαν αντιμετωπιστεί με αδιαφορία από τον...
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Αν θέλουμε να βράσουν πιο γρήγορα οι πατάτες τις ξεφλουδίζουμε, τις κόβουμε σε κύβους ίσου μεγέθους και τις βράζουμε.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 30622
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο