Παστές σαρδέλες Καλλονής

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό σαρδέλες φρέσκες
  • χοντρό αλάτι
cookon
Ποσότητα: 1 τάπερ

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Καθαρίζουμε από εντόσθια και κεφάλι τις σαρδέλες. Τις σχίζουμε από την ουρά στη μέση και τις πλένουμε καλά. Τις αφήνουμε να στραγγίξουν καλά από νερά.
  2. Βάζουμε σε γυάλινο τάπερ αλάτι στον πάτο, μια στρώση σαρδέλες χωρίς κενά μεταξύ τους και ξανά από πάνω αλάτι. Προσέχουμε το αλάτι να σκεπάζει ίσα ίσα τα ψάρια να μην τα “πνίγει”.
  3. Συνεχίζουμε με την επόμενη στρώση, αλατίζουμε ξανά και επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν οι σαρδέλες μας. Καλύπτουμε τις τελευταίες σαρδέλες με αλάτι και βάζουμε ένα πιάτο από πάνω να τις πιέζει.
  4. Μετά από δύο ώρες στραγγίζουμε με προσοχή τα υγρά από το τάπερ. Κάνουμε την ίδια διαδικασία ανά δύο ώρες για τις επόμενες 8 ώρες.
  5. Οι σαρδέλες είναι έτοιμες για κατανάλωση, παραδοσιακά όπως τρώγονται στην Καλλονή. Για να τις σερβίρουμε τις τινάζουμε από το αλάτι και τις περιχύνουμε με ελαιόλαδο.

Αυτό το ήξερες

Η κατανάλωση ψαριών θεωρείται επιβεβλημένη κυρίως εξαιτίας της παρουσίας των Ω3 λιπαρών οξέων. Κατόπιν πολυετών επιστημονικών μελετών με σκοπό τη διερεύνηση της ευεργετικής δράσης των Ω3 λιπαρών...
Ο κόλπος της Καλλονής και ο κόλπος της Γέρας της Λέσβου, αλλά και η Καβάλα είναι τα πιο φημισμένα μέρη της Ελλάδας για τις παστές σαρδέλες τους.

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Η καλύτερη εποχή για να παστώσουμε σαρδέλες είναι το καλοκαίρι.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 31773 Εμφανίσεις σήμερα: 1