Παστές σαρδέλες

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό σαρδέλες φρέσκες
  • 500γρ. χοντρό αλάτι
  • 2 λίτρα νερό
cookon
Ποσότητα: 1 τάπερ

Διαδικασία συνταγής

  1. Καθαρίζουμε από εντόσθια και κεφάλι τις σαρδέλες. Τις αφήνουμε να στραγγίξουν καλά από νερά.
  2. Βάζουμε σε γυάλινο τάπερ τις σαρδέλες κολλητά η μία με την άλλη και τις καλύπτουμε με ένα πιάτο ανάποδα ή κάτι άλλο βαρύ.
  3. Διαλύουμε το αλάτι στο νερό και το προσθέτουμε στις σαρδέλες. Αφήνουμε σε δροσερό μέρος για 3 μέρες. Αφαιρούμε από την άλμηΑλατόνερο. Διάλυμα αλατιού που χρησιμοποιείται για την διατήρηση τροφίμων. τις σαρδέλες, τις βάζουμε σε γυάλινο δοχείο και τις καλύπτουμε με ηλιέλαιο.
  4. Διατηρούνται στο ψυγείο για αρκετούς μήνες. Κατά το σερβίρισμα προσθέστε λίγο σκόρδο ψιλοκομμένο.

Αυτό το ήξερες

Η κατανάλωση ψαριών θεωρείται επιβεβλημένη κυρίως εξαιτίας της παρουσίας των Ω3 λιπαρών οξέων. Κατόπιν πολυετών επιστημονικών μελετών με σκοπό τη διερεύνηση της ευεργετικής δράσης των Ω3 λιπαρών...
Ο κόλπος της Καλλονής και ο κόλπος της Γέρας της Λέσβου, αλλά και η Καβάλα είναι τα πιο φημισμένα μέρη της Ελλάδας για τις παστές σαρδέλες τους.

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Η καλύτερη εποχή για να παστώσουμε σαρδέλες είναι το καλοκαίρι.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 8084 Εμφανίσεις σήμερα: 0