Η κατανάλωση ψαριών θεωρείται επιβεβλημένη κυρίως εξαιτίας της παρουσίας των Ω3 λιπαρών οξέων. Κατόπιν πολυετών επιστημονικών μελετών με σκοπό τη διερεύνηση της ευεργετικής δράσης των Ω3 λιπαρών...
Παστές σαρδέλες
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό σαρδέλες φρέσκες
- 500γρ. χοντρό αλάτι
- 2 λίτρα νερό
cookon
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 1 τάπερ
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Καθαρίζουμε από εντόσθια και κεφάλι τις σαρδέλες. Τις αφήνουμε να στραγγίξουν καλά από νερά.
- Βάζουμε σε γυάλινο τάπερ τις σαρδέλες κολλητά η μία με την άλλη και τις καλύπτουμε με ένα πιάτο ανάποδα ή κάτι άλλο βαρύ.
- Διαλύουμε το αλάτι στο νερό και το προσθέτουμε στις σαρδέλες. Αφήνουμε σε δροσερό μέρος για 3 μέρες. Αφαιρούμε από την άλμηΑλατόνερο. Διάλυμα αλατιού που χρησιμοποιείται για την διατήρηση τροφίμων. τις σαρδέλες, τις βάζουμε σε γυάλινο δοχείο και τις καλύπτουμε με ηλιέλαιο.
- Διατηρούνται στο ψυγείο για αρκετούς μήνες. Κατά το σερβίρισμα προσθέστε λίγο σκόρδο ψιλοκομμένο.
Αυτό το ήξερες
Ο κόλπος της Καλλονής και ο κόλπος της Γέρας της Λέσβου, αλλά και η Καβάλα είναι τα πιο φημισμένα μέρη της Ελλάδας για τις παστές σαρδέλες τους.
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Η καλύτερη εποχή για να παστώσουμε σαρδέλες είναι το καλοκαίρι.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 13591
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο