Σαρδέλες (ή γαύρος) φιλέτα τηγανητά

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (2 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 1½ κιλό σαρδέλες (ή γαύρος)
  • 1½ φλιτζ. φρυγανιά τριμμένη
  • 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.σ. πάπρικα (προαιρετικά)
cooklila
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Καθαρίζουμε τα ψαράκια μας και βγάζουμε τη ραχοκοκκαλιά.
  2. Αλατοπιπερώνουμε και αναμιγνύουμε τη φρυγανιάΞεραμένες φέτες ψωμιού. με την πάπρικα.
  3. ΠανάρουμεΠερνάμε ένα κομμάτι κρέας, ψάρι κ.τ.λ. από αυγό χτυπημένο και από τριμμένη φρυγανιά. και τηγανίζουμεΤο απλό τηγάνισμα σημαίνει ότι μαγειρεύω κάτι σε ρηχό τηγάνι, με λίγο λίπος. Το βαθύ τηγάνισμα σημαίνει ότι τα τρόφιμα βυθίζονται στο λάδι. Τηγάνισμα σε γουόκ, είναι η τεχνική τηγανίσματος των Κινέζων, οπου τα τρόφιμα είναι πολύ λεπτά κομμένα και σε λίγο καυτό λάδι τηγανίζονται ενώ ανακατεύονται διαρκώς. σε καυτό λάδι.
  4. Βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να φύγουν τα πολλά λάδια και σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες

Τα ψάρια είναι πλούσια σε βιταμίνες Α και D. Οι βιταμίνες Α και D ανήκουν στις λεγόμενες «λιποδιαλυτές βιταμίνες» και βρίσκονται στο συκώτι ορισμένων ψαριών. Η έλλειψη της βιταμίνης Α προκαλεί...
Τα φρέσκα ψάρια το καλύτερο είναι να καταναλωθούν άμεσα απο την στιγμή που θα αγορασθούν. Αν είναι αναγκαστική η αποθήκευση τους τότε μπορούν να συντηρηθούν στο ψυγείο σε χαμηλή θερμοκρασία και για 1...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 4142 Εμφανίσεις σήμερα: 0