Ασβέστιο περιέχουν κυρίως τα μικρά ψάρια που τρώγονται με τα κόκαλα, ενώ ο ψευδάργυρος που περιέχουν γενικά τα ψάρια βοηθάει στην ενίσχυση της μνήμης και στη συγκέντρωση.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το...
Γαύρος στο λάδι
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό γαύρος
- χοντρό αλάτι
- ξύδι
- αραβοσιτέλαιο ή ηλιέλαιο
- ρίγανη
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 1 τάπερ
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Καθαρίζουμε το γαύρο από τα εντόσθια. Σε γυάλινο σκεύος βάζουμε αλάτι στον πάτο, γαύρους τον ένα δίπλα στον άλλο, αλάτι και συνεχίζουμε εναλλάξ τις στρώσεις μέχρι να τελειώσουν τα ψάρια μας. Στο τέλος καλύπτουμε με χοντρό αλάτι.
- Αφήνουμε έτσι τα ψάρια για 12 ώρες. Μετά από 12 ώρες βγάζουμε τα γαυράκια από το αλάτι, τα τινάζουμε ελαφρά και τα βάζουμε σε άλλο σκεύος. Τα καλύπτουμε με ξύδι. Τα αφήνουμε για άλλες 12 ώρες.
- Μετά το πέρας των δώδεκα ωρών, ξεπλένουμε μέσα στο ξύδι τα ψάρια, ένα ένα και βγάζουμε το κόκκαλο.
- Τοποθετούμε σε γυάλινο τάπερ, καλύπτουμε με αραβοσιτέλαιο ή ηλιέλαιο και πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη.
- Στο σερβίρισμα μπορούμε να προσθέσουμε λίγο ξύδι αν θέλουμε. Είναι τέλειος μεζές για το τσίπουρο των μερακλήδων.
Αυτό το ήξερες
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Ο γαύρος στο λάδι διατηρείται στο ψυγείο για περίπου 1 χρόνο.
Ο κατάλληλος καιρός για να ετοιμάσετε γαύρο στο λάδι είναι το καλοκαίρι.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 32080
Εμφανίσεις σήμερα: 4
Νέο σχόλιο