Ασβέστιο περιέχουν κυρίως τα μικρά ψάρια που τρώγονται με τα κόκαλα, ενώ ο ψευδάργυρος που περιέχουν γενικά τα ψάρια βοηθάει στην ενίσχυση της μνήμης και στη συγκέντρωση.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το...
Σαρδέλες παντρεμένες γεμιστές
Υλικά συνταγής
για τις σαρδέλες
- 1 κιλό σαρδέλες
- ελαιόλαδο για να τις αλείψουμε
- λίγος μαϊντανός ψιλοκομμένος για πασπάλισμαΡίχνω ελαφρά σε γλυκό ή φαγητό αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά.
για τη γέμιση
- 1 φλιτζ. μαϊντανός χοντροκομμένος
- 1 μέτριο κρεμμύδι ξερό κομμένο στα 4
- 2-3 σκελίδες σκόρδο
- ξύσμαΤο εξωτερικό μέρος της φλούδας των εσπεριδοειδών το οποίο χρησιμοποιούμε για να αρωματίσουμε γλυκά ή φαγητά. Με τρίφτη στο ψιλό σημείο ξύνουμε το φρούτο (π.χ. πορτοκάλι) και παίρνουμε το ξύσμα του. από 1 λεμόνι
- ½ λεμόνι (ο χυμός του)
- 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
για τη σάλτσα μουστάρδας
- 3 κ.σ. μουστάρδα
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 λεμόνι (ο χυμός του)
- ρίγανη
- λίγο αλάτι
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 2-4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Πλένουμε καλά, καθαρίζουμε και φιλετάρουμε τις σαρδέλες μας κρατώντας σταθερά το κεντρικό αγκάθι και τραβώντας το με κατεύθυνση προς την ουρά του ψαριού. Στεγνώνουμε καλά τα φιλέτα μας σε απορροφητικό χαρτί.
- Κάνουμε τη γέμιση: βάζουμε το μαϊντανό και το ελαιόλαδο στο μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να ψιλοκοπεί ο μαϊντανός. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης και τα χτυπάμε όλα μαζί.
- Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά τις σαρδέλες μας και τοποθετούμε τα μισά φιλέτα σε λαδωμένη σχάρα με το εξωτερικό του ψαριού να ακουμπάει στη σχάρα.
- Βάζουμε περίπου 1 κ.σ. από τη γέμιση σε κάθε φιλέτο και σκεπάζουμε με δεύτερο φιλέτο σαρδέλας.
- Αλείφουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε στη μέση της σχάρας στους 200-220οC μέχρι να ροδίσουνΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό, μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο..
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα μουστάρδας και σερβίρουμε.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 50856
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο