Τα παντζάρια συμβάλλουν στην καλή λειτουργία της καρδιάς και στη σωστή ρύθμιση χοληστερίνης και της αρτηριακής πίεσης. Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και ενισχύουν την αντοχή.
Παντζαροσαλάτα με καρύδια
Υλικά συνταγής
- 4-5 κεφάλια παντζάρι
- ½ φλιτζ. καρύδια τριμμένα
- ⅓ φλιτζ. μαγιονέζα
- ⅓ φλιτζ. γιαούρτι στραγγιστό
- 1 ξινόμηλο ή 1 κανονικό μήλο
- 1 λεμόνι (ο χυμός του)
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Ζεματίζουμε τα παντζάρια, στη συνέχεια τα κόβουμε σε μπουκιές και τα αλατίζουμε. Τρίβουμε στον τρίφτη και το ξινόμηλο και ανακατεύουμε με τα παντζάρια.
- Προσθέτουμε τα καρύδια (κρατάμε λίγα για το τέλος), τον χυμό λεμονιού και το σκόρδο.
- Τοποθετούμε το μίγμα στην πιατέλα (η στρώση να έχει πάχος περίπου 1 ½ με 2 εκατοστά).
- Ετοιμάζουμε την κρέμα που θα το καλύψει, αναμιγνύοντας τη μαγιονέζα και το στραγγιστό γιαούρτι. Περιχύνουμε τα παντζάρια με τη σως και πασπαλίζουμε με λίγο καρύδι.
Αυτό το ήξερες
Τα καρύδια είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, μέταλλα και βιταμίνες, όπως η βιταμίνη Ε. Έχουν έντονη αντιοξειδωτική δράση και περιέχουν υψηλές ποσότητες ω3-λιπαρών οξέων. Η κατανάλωσή τους μειώνει την...
Το γιαούρτι, κατά κύριο λόγο το παραδοσιακό γιαούρτι, είναι πλούσιο σε ασβέστειο και πρωτεΐνες. Το γιαούρτι κάνει καλό στην υγεία καθώς οι βάκιλοι που περιέχει εξυγιαίνουν την χλωρίδα του εντέρου και...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 14011
Εμφανίσεις σήμερα: 3
Νέο σχόλιο