Δροσερή παντζαροσαλάτα με γιαούρτι

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 3 (3 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 4-5 κεφάλια παντζάρια
  • 4 κ.σ. σπασμένα καρύδια
  • 1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
  • 2-3 κ.σ. ξύδι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-6 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Βάζουμε σε κρύο νερό τα παντζάρια με λίγο αλάτι και τα βράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C.. Βγάζουμε τους βολβούς τους αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και ξεφλουδίζουμε. Τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη ή κόβουμε σε πολύ μικρά ζάρια τα παντζάρια.
  2. Προσθέτουμε τα καρύδια, το σκόρδο, το γιαούρτι, το ξύδι, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
  3. Ανακατεύουμε πολύ καλά και δοκιμάζουμε αν θέλουμε περισσότερο ξύδι ή αλάτι.

Αυτό το ήξερες

Τα παντζάρια συμβάλλουν στην καλή λειτουργία της καρδιάς και στη σωστή ρύθμιση χοληστερίνης και της αρτηριακής πίεσης. Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και ενισχύουν την αντοχή.
Το γιαούρτι, κατά κύριο λόγο το παραδοσιακό γιαούρτι, είναι πλούσιο σε ασβέστειο και πρωτεΐνες. Το γιαούρτι κάνει καλό στην υγεία καθώς οι βάκιλοι που περιέχει εξυγιαίνουν την χλωρίδα του εντέρου και...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 16148 Εμφανίσεις σήμερα: 5