Ομελέτα με καρότο και πάπρικα

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4 (2 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 2-3 αυγά
  • 2 κ.σ. γάλα
  • 1 μικρό καρότο τριμμένο
  • 1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο ή ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • ½-1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε φέτες
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • πάπρικα γλυκιά
  • πάπρικα καυτερή
  • αλάτι
  • πιπέρι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 1-2 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. ΣοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και μόλις γυαλίσει προσθέτουμε το σκόρδο και τις πιπεριές. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαραθούνΜαλακώνουμε λαχανικά (χρησιμοποιείται κυρίως για το κρεμμύδι), μαγειρεύοντάς τα ελαφρά, ώστε να βγάλουν τους χυμούς τους, αλλά να μη τσιγαριστούν και πάρουν  χρώμα. τα λαχανικά και προσθέτουμε το καρότο.
  2. Σπάμε τα αυγά σε μπολ και προσθέτουμε το γάλα, το αλάτι και τα μπαχαρικά. Τα χτυπάμε να διαλυθούν και τα προσθέτουμε στο τηγάνι. Ανακατεύουμε για 20 δευτερόλεπτα και την αφήνουμε να ψηθεί από κάτω.
  3. Τη γυρνάμε και ψήνουμε λίγο και από την άλλη πλευρά. Σερβίρουμε αμέσως με πράσινη σαλάτα.

Αυτό το ήξερες

Το αυγό είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, λουτεϊνη, πηγή σεληνίου, ιωδίου, βιταμινών Β2, Β12 και D. Προφυλάσσει τα μάτια από τον καταρράκτη. Στην δίαιτα είναι ωφέλιμο γιατί προκαλεί κορεσμό και βραστό...
Το καρότο είναι πλούσιο σε βήτα καροτίνη, μία ουσία η οποία όταν λαμβάνεται από τον ανθρώπινο οργανισμό μετατρέπεται σε βιταμίνη Α. Η βήτα καροτίνη είναι επίσης ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, εξαιρετικά...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 2469 Εμφανίσεις σήμερα: 2