Κρέπες με λαχανικά

short url (for easy share)

No votes yet

 

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Υλικά συνταγής

για τη ζύμη

  • αλεύρι περίπου 3 κούπες
  • 3 κούπες γάλα
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο ή 1 κ.σ. λιωμένη μαργαρίνηΦυτικό λίπος, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο. (όχι ζεστή)
  • 1 αυγό
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • ½ κ.γ. ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • λίγο ελαιόλαδο ίσα-ίσα να αλείψουμε το τηγάνι, διαδικασία που γίνεται πριν από κάθε κρέπα

για τη γέμιση

  • 3 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε ψιλές λωρίδες
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 200γρ. λάχανο τριμμένο
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 3 μεγάλες ώριμες ντομάτες κομμένες κονκασέ1)Τρόπος κοπής λαχανικών, ψιλοκομμένα σε κύβους. 2) Το αποφλοιωμένο ντοματάκι ψιλοκομμένο κατά αυτόν τον τρόπο κοπής, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο.
  • 3 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 2 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος
  • ⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 15-17 κρέπες

Διαδικασία συνταγής

για τη ζύμη

  1. Βάζουμε σε μπολ όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και χτυπάμε με σύρμα να ομογενοποιηθούν.
  2. Ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι (περίπου 3 κούπες), τόσο ώστε να γίνει ένα πηχτό μείγμα και ανακατεύουμε.
  3. Αρχικά, βάζουμε το μάτι στο δυνατό και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε την πρώτη δόση από το μείγμα.
  4. Κατεβάζουμε σε μέτρια φωτιά και συνεχίζουμε με την επόμενη δόση.
  5. ΤηγανίζουμεΤο απλό τηγάνισμα σημαίνει ότι μαγειρεύω κάτι σε ρηχό τηγάνι, με λίγο λίπος. Το βαθύ τηγάνισμα σημαίνει ότι τα τρόφιμα βυθίζονται στο λάδι. Τηγάνισμα σε γουόκ, είναι η τεχνική τηγανίσματος των Κινέζων, όπου τα τρόφιμα είναι πολύ λεπτά κομμένα και τηγανίζονται σε λίγο καυτό λάδ, ενώ ανακατεύονται διαρκώς. και από τις δύο πλευρές μέχρι να ψηθεί, αλλά όχι να πάρει έντονο χρώμα η κρέπα μας.
  6. Η κάθε δόση είναι περίπου μισή κουτάλα της σούπας (όχι κουτάλι).

για τη γέμιση

  1. Σε τηγάνι ρίχνουμε το λάδι.
  2. ΤσιγαρίζουμεΣε δυνατή φωτιά, δίνω χρώμα σε κάποιο τρόφιμο, π.χ. τσιγαρίζω το κρεμμύδι. σε δυνατή φωτιά το κρεμμύδι και ρίχνουμε τα λαχανικά εκτός από τον μαϊντανό, τη ντομάτα και τον άνηθο.
  3. Αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. ανακατεύοντας διαρκώς για 10-15 λεπτά.
  4. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τον άνηθο και αφήνουμε να κρυώσει το μείγμα μας.
  5. Γεμίζουμε τις κρέπες, τις τυλίγουμε σε πούρο κλείνοντας τες στις άκρες για να μην χυθεί η φάρσαΌρος που χρησιμοποιείται για την γέμιση ή για τροφές που περιέχουν γέμιση..
  6. Βουτυρώνουμε το ταψί και τοποθετούμε μέσα τις κρέπες.
  7. Περιχύνουμε με ντομάτα και μαϊντανό και προσθέτουμε λίγο αλατοπίπερο από πάνω.
  8. Ψήνουμε στους 180–200οC για 15-20 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Το αλεύρι είναι καλύτερο να το κοσκινίζουμε πριν φτιάξουμε οποιαδήποτε ζύμη.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 4363 Εμφανίσεις σήμερα: 2