Ομελέτα χωριάτικη

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

  • 2-3 αυγά
  • 1 κ.γ. φέταΠΟΠ τυρί της Ελλάδας. Τυρί που διατηρείται σε άλμη. Έχει ελαφρά, υπόξινη και αλμυρή γεύση. Παρασκευάζεται από πρόβειο γάλα ή από αιγοπρόβειο. Μπορούμε να την βρούμε από σκληρή έως και πολύ μαλακή μορφή.
  • 2 ντοματίνια κομμένα στα τέσσερα
  • 1 κρεμμύδι μικρό, κομμένο σε ροδέλες
  • 3 ελιές, χωρίς κουκούτσι
  • ½ πιπεριά πράσινη κομμένη σε φέτες
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο ή 1 κ.σ. βούτυρο
  • αλάτι
  • πιπέρι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 1 άτομο

Διαδικασία συνταγής

  1. Ρίχνουμε στο τηγάνι το ελαιόλαδο ή το βούτυρο, σε δυνατή φωτιά.
  2. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές και τα ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν.
  3. Σπάμε τα αβγά μέσα σε μπολ, τα αλατοπιπερώνουμε και τα «χτυπάμε».
  4. Ρίχνουμε τα αυγά στο τηγάνι και ανακατεύουμε τα πρώτα 30΄΄. Ανακατεύουμε στο κέντρο και «σπάμε» την ομελέτα.
  5. Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά μας στο τηγάνι και ανακατεύουμε.
  6. Μόλις η ομελέτα πάρει ένα απαλό χρυσαφί χρώμα από κάτω και από επάνω είναι σχεδόν έτοιμη, την διπλώνουμε στη μέση , αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες

Το αυγό είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, λουτεϊνη, πηγή σεληνίου, ιωδίου, βιταμινών Β2, Β12 και D. Προφυλάσσει τα μάτια από τον καταρράκτη. Στην δίαιτα είναι ωφέλιμο γιατί προκαλεί κορεσμό και βραστό...

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Αν την ώρα που σπάτε το αυγό, σας πέσει τσόφλι μέσα στο σκεύος, αφαιρέστε το χρησιμοποιώντας το υπόλοιπο κέλυφός του.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 4205 Εμφανίσεις σήμερα: 1